Кристен Стюърт в римейкът на “Martyrs”?

Преди няколко дни ви съобщихме изключително неприятната новина, че сред предстоящите проекти на сценариста Марк Л. Смит („Свободни стаи” и „The Holе 3D”) присъства и римейк на френския хорър „Martyrs” – за който многократно сме споменавали, че е един от най-добрите, тежки, кървави и безкомпромисни филми, които сме гледали.

Едно от най-големите притеснения свързани с този проект беше името на продуцента Уик Годфри, познат ни от „шедьоври” като „Ерагон”, римейка на „Когато звънне непознат” и поредицата „Здрач”. Сега, тези притеснения започнаха да дават плодове.

FEAR.net съобщават, че по време на пресконференция на „Здрач 3: Затъмнение”, Годфри е казал няколко неща за „Martyrs”, сред които желанието му Кристен Стюърт да участва в проекта. И ние като „Slashfilm” изпитваме леко съмнение дали това е изявление или просто отговор на зададен въпрос дали той би наел някой от актьорите на „Здрач” за този филм, но и в двата случая отговорът никак не ни харесва.

Освен това Годфри изразява доволството си от сценария на Смит и казва, че ще направят филма с американски актьори за американска публика. О, не!

„Много харесвам филма… но смятам, че римейкът му за американска публика е почти невъзможен. Основните му елементи са впечатляващи. Много ми допада целият култ и съм вманиачен на тема приятели от детството – които растат в ситуация единият да не вярва на другия и разделението, което това поражда. Много се вълнувам.”

О, не! О, не! О, не! Разбирайте, че ще станем свидетели на абсолютно различен филм, който в най-добрия вариант ще представлява римейк на първата една трета от оригиналния филм.

Няма как да не кажем, че по принцип не виждаме никакъв начин „Martyrs” да бъде пренесен на американска земя едно към едно и поради това смятаме, че няма абсолютно никаква нужда да се напъват, особено пък бездарници като Уик Годфри. Ама кой ни пита…?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *