„Дон Кихот” на Гилиъм търпи още промени

Тери Гилиъм няма да се откаже от Дон Кихот, но не сме и очаквали да го трогнем с непрестанните ни оплаквания, че ни е обещал „Добри поличби” по Тери Пратчет и Нийл Гейман (а той наистина обеща! Но това е друга тема…). Гледали сме „Изгубени в Ла Манча” и съвсем откровено се надявахме, че любимият ни режисьор ще се откаже от урочасания герой, който за малко да съсипе кариерата му, да не говорим за похабените нерви (нашите, докато гледахме документалния филм – не искаме и да знаем какво му е било на Гилиъм). Но явно Гилиъм отказване няма.

Според „Bleeding Cool” в опита си да замъкне „The Man Who Killed Don Quixote” на екрана, режисьорът продължава с промените. Доскоро главният герой работеше в рекламата (Джони Деп), запозна се с Дон Кихот в Испания и се върна назад във времето. Сега, както знаете ролите се изпълняват от Робърт Дювал и Юън Макгрегър, който вече е сценарист на име Тоби Гросини (подобно на сценариста Тони Грисони). Но основното е, че вече няма пътуване във времето и действието се развива изцяло в наши дни, което се очаква значително да намали бюджета. Колегите от „Bleeding Cool” обясняват също, че така „The Man Who Killed Don Quixote” няма да прилича на планирания от Джоуел Силвър приключенски филм за Дон Кихот, но кой щеше да ги сбърка дори и преди?

Разбира се, всичко това звучи много интересно – това е Гилиъм все пак! – и за секунда не се съмняваме, че крайният резултат ще е шедьовър. Но от друга страна „Добри поличби” може да е нещо още по-специално. И да, все още се надяваме, че един ден той ще види бял свят.

Дотогава, дано всичко мине по план, снимките да започнат през септември и другата година най-накрая да видим „The Man Who Killed Don Quixote”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Деба, ако правят филм за Дон Кихот точно по книгата ще е супер. Ще се получи някаква перфектна комбинация между комедия и драма. Комедията ще са всичките изцепки и лудости на Алфонсо, които ще изглеждат супер от Тери Гилиъм, а драмата – нещастията и побоищата, които преживяват Дон Кихот и Санчо. Дори да направят хубав филм, ще е съвсем различен от това което искам. 🙁