Раздвижване с „Животът на Пи” на Анг Лий

Проектът за екранизацията на бестселъра на Ян Мартел „Животът на Пи” – разказващ за фантастичното пътешествие на индийско момче, което, оцеляло след корабокрушение, се носи в Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на хиена, зебра, орангутан и грациозен бенгалски тигър – съществува от доста години и с него бяха свързвани имената на М. Найт Шамалан, Алфонсо Куарон и Жан Пиер-Жьоне. Последният човек, който се споменаваше по този повод (преди повече от година) бе Анг Лий. Но оттогава нищо ново не сме чували нито за него, нито за филма.

Сега обаче, нещата изглежда се раздвижват, защото от „indieWIRE” съобщават, че продуцентът Гил Нетър („Сляпата страна”) е на оглед на места за снимки в Тайван и Пудучери. Това разбира се, не означава, че филмът е получил зелена светлина, но пък показва, че версията на Анг Лий не е съвсем умряла. Лий и Нетър се надяват да превърнат романа в „магично 3D фентъзи приключение” изпълнено със специални визуални ефекти в това число и животните – защото реално погледнато, не е добра идея да се събират дете и бенгалски тигър в една лодка, без значение колко добре е дресиран хищникът.

Сигурно сте забелязали скромното 3D в по-горния цитат. Тези неща едва ли вече са изненада за който и да е, затова не виждаме смисъл да им се обръща повече внимание. Трябва да кажем обаче, че в случая ни се струва, че предвид спецификата на историята, 3D-то може да бъде интересен и оригинален ход.

Бюджет на филма ще бъде 70 млн. долара, а надеждите на екипа са снимките да започнат през август тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *