Мики Рурк  като Чингис Хан?

Изключително глупаво и елементарно от наша страна е, но в момента, в които чухме Мики Рурк и Чингис Хан в едно изречение, си помислихме: „нищо чудно с тази физиономия”. Не сме сигурни дали външният вид на Рурк се промени така драстично заради пластични операции или от големия побой, който той понасяше на боксовия ринг, но е факт, че лицето му в момента е идеално за роли на злодеи и психопати. Сега, не сме ние тези, които ще определят Чингис Хан като такъв, но със сигурност името му се е превърнало в олицетворение на свиреп воин-завоевател.

Между снимките на „Immortals” на Тарсем и рекламната кампания около “Железният човек 2” Мики Рурк потвърди слуховете за участието си като легендарния монголски пълководец Чингис Хан във филма по сценарий на Джон Милиус, който ще се заеме и с режисурата. Милиус е познат на българските зрители най-вече с „Конан Варварина”, „Red Dawn” и „Farewell to the King”, както и със сценариите си на класики като „Мръсния Хари” и „Апокалипсис сега”.

„Прочетох сценария и както знаете, човекът е известен със здравите си истории. Той е написал „Конан”, „Мръсния Хари” и „Апокалипсис сега” и ще бъде интересно да видим как работи зад камерата. Аз съм в ролята на Чингис. Джон е написал сценария от гледна точка на сина и внука му, затова как те възприемат митичната му фигура. Виждаме го чрез поредица от реминисценции, когато той е на около 40.“

Рурк казва още, че една от причините да приеме ролята е любовта на Чингис Хан към кучетата.„Монголците използват кучета във битките си и повечето от тях не оцеляват. В един момент от сценария той казва: „Задръжте кучетата!”. Той се грижи за тях. Това ми харесва.”

За тези, които се надяваха, че след „Джони Хубавеца”, Мики Рурк и Уолтър Хил отново ще работят заедно по доста дискутирания „St. Vincent”, Рурк казва, че няма да се случи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *