Истерията с 3D конвертирането продължава

Още не е утихнал дебата за безобразното конвертиране на „Сблъсъкът на Титаните” и още две от най-очакваните големи филмови заглавия решават да поемат по същия път. Става въпрос за „Green Hornet” на Мишел Гондри и „The Last Airbender” на М. Найт Шамалан.

Първата новина идва от „Sony”, които изместват премиерата на „Green Hornet” от 22 декември 2010г. за 14 Януари 2011г. за да имат повече време, да изпипат с конвертирането на филма в 3D с далеч по-голямо внимание към детайла от колкото направиха от „Warner” с „Титаните”. Освен тази причина, между редовете можете да прочетете и че от студиото не искат да си бутат капите с „Трон” и „Хари Потър”.

С обяснението за алчността на студиото се наема Рори Бруър, който, перифразираме, казва: „Гондри през цялото време снимаше имайки предвид 3D и филма има много дълбочина и впечатляващи кадри”. Ама разбира се, че така ще каже. Добрата новина тук е, че режисьора Мишел Гондри и Сет Роугън, изпълняващ едновремено ролята на сценарист продуцент и звезда на филма, все още не са започнали да работят по монтажа, а и по-голямата част от ефектите не са готови. Така 3D конвертирането има шанс да стане една идея по-естествено, от колкото ако вземете готов продукт и само му спретнете едно синьо-червеното, зелено-червенот или поляризационно разминаване, даващо добре познатия ни панаирджийски ефект.

The Last Air Bender 3D

Втората „приятна изненада” изненада идва от висшестоящ служител в „Paramount” които в разговор с „AICN” е съобщил че „The Last Airbender” също ще бъде в 3D. Доста хора може да се досетили, че нещата могат да стигнат до тук, ако редовно са следели Twiter постовете на продуцента Франк Маршъл, най-новият от които е „След като видях множество 3-D тестове, вярвам, че може да се направи добро конвертиране. Ключът е да не се третира като технически процес, а да се включва и творческият екип на филма”.

За разлика от „Green Hornet”, „The Last Airbender”, който наша приятелка упорито нарича „Последния вентилатор” и сега не можем да си го избием от главите”, има само два месеца за конвертиране и доста опасно се приближава до положението в което бе и „Сблъсъкът на Титаните”. Лъчът надежда тук, се намира във факта, че Шамалан, който по принцип е изключително взискателен към това как изглеждат филмите му във всяко едно отношение, е дал съгласието си за конвертирането. Съобщава се, че „Stereo D” компанията, която е работила по „Аватар” се е наела с задачата.

Докато имаме възможност да избираме между нормални и 3D копия, ние приемаме позицията на „абе да правят к’вото знаят”, сигурни сме, че ще дойде момент в които всичко ще си дойде на местата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *