Доналд Гловър и Фийби Уолър-Бридж с главни роли в сериала „Мистър и мисис Смит“

от на 2021-02-17
 

Ясно е, че огромната част от новите големи филмови проекти са копия, римейкове, рибуути и какви ли не други нови думички, които всички значат едно и също – че е повторение на старото. Тъй като, общо взето, сме се примирили с тази реалност, единственото, което ни остава, е да се радваме, когато рибуутът ще бъде на нещо, което има потенциал наистина да стане забавно и да ни се иска да го гледаме. В този ред на мисли, откога не се бяхте сещали за „Мистър и мисис Смит“ („Mr and Mrs Smith”)?

Филмът, който започна историята на една от най-емблематичните холивудски двойки, всъщност сам по себе си не беше лош, доколкото си го спомняме въобще. Беше стандартно екшънче с двама супер чаровни актьора в главните роли, които имаха забавната задача да се държат един с друг като скучна двойка от предградията, докато водят таен живот на супер шпиони, които в един момент трябва да се убият един друг. Готовият конфликт в отношенията между двамата създава напрежение, едновременно истинско и сексуално, а да гледаш двама атрактивни хора на екрана как си разменят остри реплики и се стрелят и флиртуват със сигурност не е най-лошия начин, по който можем да прекараме два часа.

Заради това и смятаме за доста приятна новина, че сериалът, който се подготвя от Amazon, ще бъде с Доналд Гловър и Фийби Уолър-Бридж. Двамата ще играят главните роли, но и освен това ще са намесени в писането на сценария заедно с шоурънърката Франческа Слоун (работила заедно с Гловър по „Atlanta”). Изборът именно тези хора да поемат ролите на несравнимите Брад Пит и Анджелина Джоли ни допада, защото хем е достатъчно различен – едва ли някой ще се опитва да ги сравни с оригинала, хем сами по себе си Гловър и Уолър-Бридж са чудесни попълнения към всеки един проект. И двамата са много талантливи и като актьори, и като писатели, и вече имат голям успех с комедийните си сериали, които сами пишат (съответно „Atlanta” и „Fleabag”). Да не говорим, че предишната им съвместна работа като Ландо Калрисиан и дроида L3-37 беше едно от малкото добри неща в „Соло“ и със сигурност ни показа, че те имат химия помежду си без никакви усилия.

Естествено, ако трябваше да избираме, бихме предпочели Доналд Гловър и Фийби Уолър-Бридж да се занимават с авторските си проекти, защото и двамата са толкова силни и интересни гласове в момента в индустрията и кариерите им са в самото си начало (въпреки че вече и двамата имат страхотни успехи). Но ако така и така ще трябва да участват в рибуут, по-добре да е нещо като „Мистър и мисис Смит”, което обещава хем да е забавно, хем да им донесе още повече разпознаваемост, съответно още повече възможности за авторски проекти.

Очаква се новият „Мистър и мисис Смит” („Mr and Mrs Smith”) да дебютира в платформата на Amazon следващата година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2021-02-17 at 15:11

  Това още на ниво Пре – продукция е провал, да не го почват изобщо

  Отговор

 • Lacho Georgiev
  2021-02-17 at 16:14

  Кой малоумен костюмар е дал зелена светлина на римейк с тия двамата? Предричам мощен бокс офис и критичен флоп!

  Отговор

 • Драго
  2021-02-17 at 20:53

  Разбира се, негър(извинявам се за неполиткоректността) и „лека“ грозница ще играят „Мистър и мисис Смит“, като вероятно на жената ще и направят визията, така че да не се познава дали е мъж или жена! Да не би случайно Брат Пит и Анджелина да са престарели, та вместо продължение на филма получаваме рибуут(каква хубава българска дума ха-ха)?!

  Отговор

 • Иво
  2021-02-18 at 15:14

  Очаквано, трите коментара до момента показват огромно невежество. Ако имахте култура и бяхте запознати Атланта и Флибег, щяхте да знаете, че говорим за двама от най-големите гении на нашето време. И щяхте да знаете, че те НИКОГА не биха направили неяо подобно на оригинала, много под нивото им е. И не, не са гении само заради безспорния им талант и купища награди, а заради това, че имат и огромен комерсиален успех. Затова и двамата подписаха ексклузивни сделки с Амазон, превръщайки се в мулти-милионери. Но Ганьо, пардон, Драго, вижда „негър и „лека“ грозница“. После защо България винаги е на дъното и защо нямаме таланти в киното? Хаха.

  Отговор

  • Драго
   2021-02-18 at 18:37

   Изглежда ти си Ганьо-то, след като не си разбрал същината на написаното от мен!
   А и ми писна от псевдо културтрегери, за които всичко западно е най-доброто, като дори половината от писмения им език, който би трябвало да им е майчин, е заменен от чуждици! Ха-ха! А същината, Санчо (или Ганьо, както ти харесва повече),е, че всичко в Холивуд вече се прави по един модел – политкоректния! Ако в даден филм или сериал има двама главни герои – мъж и жена, то задължително единият от тях ще е черен! А другият, ако е жена и е бяла, тогава всичко женско в нея ще бъде притъпено, така че дори няма да прилича на Тя, или в по-лошия случай на Той, а ще прилича на То! И няма значение дали даден актьор или актриса са добри, защото по-важното е да отговарят на политкоректния тон! Сигурно в света съотношението между ЛГБТ към хетеро е 1:1000, но ЛГБТ съсловието иска репрезентация във всеки филм или сериал! Което най-малкото е изключително досадно (за да не използвам по-силна дума)! Така че, Ганьо, можеш за си завреш подобен род култура, където слънце не огрява! Ха-ха!


  • Драго
   2021-02-18 at 18:56

   ПП И не ме разбирай прогрешно, нямам нищо против тези хора, но имам против политиката, която усилено ни се налага! Не съм против да се създаде ниша, в която да се правят филми и сериали само за такива хора! Но съм страшно много против да се прави във всеки филм или сериал!


  • Иво
   2021-02-18 at 21:09

   Драго, рядко съм виждал такова невежество в едно човешко тяло. Всички неща, които написа са едно фалшиво клише, които хора като теб копипействат независимо от темата. Глупостите, които написа нямат нищо общо с реалността. Но най-лошото е, че хора като теб си живеят в собствен свят, понеже ти и твоят малък социален кръг от други Ганьовци сте на това мнение, мислите, че е масово и дори не осъзнавате за какви хора говорите. „Негърът и грозницата“ както ти нарече ти са ОГРОМНИ личности, на които им се платиха милионни сделки за ексклузивност за таланта им. Нямат нищо общо с политкоректността. За твой шок и ужас, не милиони, а милиарди души искат да гледат повече истории за чернокожи, жени и ЛГБТ хора. Най-големият културен феномен за 2020-а беше Schitt’s Creek, написан от гей мъж, който е и в главната роля – Дани Ливай. Ти тъпчеш на едно място, но светът не.

   Да, има случаи на политкоректност, но тя е най-критикувана точно от либералите. Случаи като Лефу в игралния „Красавица и Звяра“ беше най-остро критикуван точно от гей обществото. Подобен пълнеж и квоти не иска никой. Но ти не правиш разлика между тези случаи и между случая, за който говори статията. Затова ще продължиш да се излагаш и да показваш невежество още дълго време.


  • Драго
   2021-02-18 at 23:26

   Я пак?! Искаш да кажеш, че няма политкоректност в Холивуд ли?! Муа-ха-ха! Май този, който си живее в свой измислен свят си ти! И да, сигурно има хора, които искат да гледат ЛГБТ презентация във всеки филм…Ама са от ЛГБТ съсловието!
   Та както съм написал по-горе, да ви направят(ако правилно съм те разбрал) една ниша, както в порното! Там си има филми за гейове, транс и всякакви други! Но си има отделно за хетеро!
   Та представи си, ако ЛГБТ съсловието след това поиска да има задължителна презентация и в порното в хетеро филмите?! Сам виждаш, че е доста странно( много меко казано), но за нормалните филми не го виждаш?!


  • Драго
   2021-02-19 at 00:23

   А и в нормалните филми вече доста често има голи сцени от представители на ЛГБТ съсловието, та… Сам виждаш, че насила хубост не става! Аз съм фен на ДиСи, което повечето юзери, които посещават сайта вече го знаят! Обаче не мога да дам висока оценка на Батуоман, колкото и да ми се иска! И ако погледнеш оценката му в IMDb, ще се събудиш много бързо от съня, в който си засънувал, че много хора(милиарди ха-ха) искат да гледат ЛГБТ презентация! Сериалът не е толкова лош! Обаче, когато човек го гледа се чуди дали това е Готъм, или остров Лесбос?! Защото няма нито една жена, която да е хетеро в целия град! Всички са лесбийки! Ха-ха! Такива неща хората, които са хетеро не им се гледат! И това е за лесбийките, които са по-лесно приемани от множеството!


  • Драго
   2021-02-19 at 21:51

   И последно, понеже се опитваш да ме/ ни убедиш, че Гловър и Уолър са избрани единствено, защото са много талантливи! Обаче в оригиналния филм(ако така може да се нарече) главните герои са бели! Ще се абстрахираме от това, че изглеждат добре! Но Гловър и Уолър единствените таланти ли са в света, други няма?! Ха-ха! И не могат да се намерят двама бели таланти?! Аз бих заложил на Аня Тейлър-Джой като мисис Смит – не по-малко талантлива е(даже е по-таланлива) от Уолър, а освен това има представа от бойни сцени, каквито би трябвало да има в този сериал!
   А за мистър Смит бих заложил на Майлс Телър, който ще е идеален за ролята! И ако кастът беше подбран по примера ми, тогава въобще нямаше да водим този спор!


 • Milbo
  2021-02-18 at 16:15

  Ей – ако тук се появи поне още един глас – ще е като глътка чист въдух –

  От сума ти време съм изложен на системен бугаристански харасмент – от хора, които няма как да разберат колко неинформирани са, защото не е възможно да знаеш това, което не знаеш…
  Само несломимата ми любов към киното и желязната ми убеденост в съответните принципи ми позволяват да игнорирам пълните глупости, които раждат омекнали глави в ‘режим на отбрана’ от заобикалящия ги свят –

  За някой като Узумаки, който разбира от кино, е просто непростимо как затъва в бугаристанската културна мая – и понеже това (като всяко нещо) е процес – ако продължава да кеси само в България – или не намери начин как да се дистанцира – този процес няма как да не се задълбочи.

  Отговор

Коментирайте