Пълен трейлър на минисериалът „The Queen’s Gambit” с Аня Тейлър-Джой

от на 2020-09-29
 

Преди няколко дни Netflix представиха първият пълен трейлър на един от доста любопитните им предстоящи проекти – минисериалът „The Queen’s Gambit”, където в главната роля ще видим младата звезда Аня Тейлър-Джой. За разлика от предишната реклама, която ни впечатли с концептуалната си нестандартност, новия трейлър е доста по-конвенционален, но добре показва проблемите, с които ще се занимава сериалът.

The Queen’s Gambit” ще разкаже историята на Бет Хармън – брилянтна шахматистка през 50-те години, която трябва да се бори със системата, доминирана от мъже, за да постигне успех в професионалния шах, а междувременно и със собствените си задълбочаващи се проблеми със зависимостта към опиатите и алкохола. Струва ни се, че наред със стилната си визия, сериалът ще блести и с оригинален подход към наболели социални теми. Призмата на шаха е интересна рамка – едновременно спорт и логика, изкуство и война.

Вижте пълния трейлър сега:

Изглежда ни наистина много приятно. Визуалните решения като шахматната дъска, която Бет постоянно вижда в главата си, така и самите костюми на историческата епоха, придават страшно красив декор – всичко изглежда наистина изпипано и изцяло в подкрепа на интересната история. Също така изглежда, че Аня Тейлър-Джой ще направи поредната си силна роля, която освен това ще й позволи да разгърне таланта си в различни посоки.

Темите за границата между гения и лудостта, за цената на успеха и за пречките по пътя към него, в никой случай не са нови, но сме ги виждали разгледани по много различни начини и то с много добри резултати. Да гледаме как млада жена се бори с една напълно доминирана от мъже система и тежката дискриминация, която ще срещне в нея, въпреки очевидните си качества, е не просто много модерна, но и наистина ангажираща тема, която имаме желание да изследваме заедно с авторите.

Всички епизоди са написани и режисирани от Скот Франк, който има доста впечатляващи кредити като „Godless”, „Логан“, „Извън контрол“, „Специален доклад“ и др. Поддържащият актьорски състав включва Мариел Хелър, Моузес Инграм, Томас Броуди-Сангстър, Хари Мелинг и Бил Кемп.

Netflix ще изкарат всичките седем епизода на 23 октомври.

плакат

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте