Може да е еретично, но част от екипа ни започна да свиква с комедийните превъплъщения на Робърт Де Ниро… в последните години. В колкото и нелепи сценарии да се забърква (тук визираме най-вече кошмарния „Ох, на дядо!“), Де Ниро притежава онази чаровна специфична полу-усмивка, с която е готов да посрещне и най-свирепото „отмъщение“ от страна на младите поколения. Защото като сложим комедия и Де Ниро в едно изречение, неизбежно се появяват в спомените „Запознай се с нашите/вашите“ и „Анализирай това/онова“. Струва ни се, че проектът, по който са работили 101 Studios, ще се нареди до тях – най-малкото заради присъствието на Кристофър Уокън и Джейн Сиймур.

Филмът носи заплашително заглавие – „The War with Grandpa“, а тук може да видите и трейлър:

Очакваната игра на котка и мишка си има всички задължителни елементи – с взаимните изненади, удари от засада, коалиции и сериозно количество мръсни номера. В ролята на основния противник е младият Оукс Фигли, а ето какво гласи официалният синопсис на новото военно положение:

Шестокласникът Питър е като всички останали – обича електронните игри, да се мотае с приятели, както и своя специален чифт найк-маратонки „Air Jordans“. Обаче дядо му остава сам след смъртта на бабата, родителите му го принуждават да се нанасе у тях и Питър трябва да отстъпи най-ценното си притежание – собствената си спалня. Младежът започва да измисля поредица сложни машинации, за да накара „натрапника“ да си тръгне, обаче дядо Ед не се дава без бой… и дори привлича съюзници. Никой не е наясно как ще приключи конфликтът между поколенията!

Любопитен факт е, че „The War with Grandpa“ е по награждаваната книга на Робърт Кимъл Смит, негов режисьор е Тим Хил (който е известен най-вече като автор и режисьор в поредицата за Спондж Боб и производните рисувани недоразумения, а също и „Garfield: A Tail of Two Kitties“, „Hop“, „Alvin and the Chipmunks“).

плакат

Освен Робърт Де Ниро в актьорския състав участват още – както споменахме – Кристофър Уокън (когото подозираме, че кара майсторски някакъв вид борд – поне така изглежда), Джейн Сиймур, а също и Роб Ригъл, Лора Марано, Чийч Марин и Ума Търман.

Има някаква надежда, че  „The War with Grandpa“ ще се появи на кино – в киносалон! – на 9 октомври 2020, да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *