Обещаващ трейлър и плакат на дебютния филм на Ромола Гарай „Amulet“

 

Британската актриса Ромола Гарай е известна сред масовата публика с участията си в предимно романтични и драматични продукции за киното и телевизията. Тя има номинации за „Златен глобус” и БАФТА за ролите си в „The Hour”, „Emma” и „The Crimson Petal and the White”. Именно затова е изключително интересен изборът ѝ за режисьорски дебют в жанр, с който, поне на пръв поглед, няма много общо. Става дума за хорърa „Amulet”, на който тя е не само режисьор, но и сценарист.

Филмът вече направи своята премиера на фестивала в Сънданс през януари тази година, преди началото на цялата лудница. Повечето критици са на мнение, че Гарай е направила много силен дебют и определено е име, което феновете на жанра трябва да следят. Ние ще избегнем четенето на по-задълбочени ревюта, за да не си създаваме предварително мнение, но вие може да хвърлите поглед на първата реклама на „Amulet”, която се появи вчера:

Очевидно „Amulet” ще разчита на клаустофобичната атмосфера на прогнилата къща, на взаимоотношенията между двамата главни герои – Томаз и Магда, както и на дребните звуци, които със сигурност могат да ви направят впечатление от трейлъра. Изглежда интригуващо и се надяваме, че няма да се стигне до поредните клишета в стил „Заклинателят” за вселил се в майката демон. Стискаме палци Ромола Гарай да е подходила малко по-оригинално към сюжета.

Ето за какво ще се разказва в „Amulet”, а веднага след синопсиса ще откриете и официалния плакат на филма:

След като остава на улицата в родния си Лондон, бившият войник Томаз е отведен до прогнилия дом на Магда, самотна млада жена, която има нужда от помощ в грижите за умиращата си майка. Първоначално Магда не е особено въодушевена от странника в къщата, но постепенно го приветства като част от живота си и му позволява да помага с каквото е нужно. С времето Томаз свиква с рутината и дори развива чувства към младата жена. Всичко това обаче е помрачено от странни и необясними случки. Нещо не е наред с мистериозната възрастна жена, която никога не излиза от таванското помещение и дори е възможно Магда да е пленница на нещо зловещо и древно.

плакат amulet-poster-img02-20200701

Amulet” е режисьорски дебют на Ромола Гарай („The Hour”, „Emma”, „The Crimson Petal and the White”), която е и сценарист на филма. В ролите ще видим Карла Юри, Алек Секаряну, Имелда Стонтън, Анжелики Папулия и др.

Премиерата в САЩ е насрочена за 24 юли.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2020-07-01 at 12:50

  Аман от къщи, да прекръстят целия хорър жанр на “имотни сделки” и да се приключва!

  Отговор

  • X-Force
   2020-07-01 at 15:23

   И ти ядеш кюфтета по 200 пъти в годината ама не се оплакваш, нали? Същото важи и за безброй други манджи – въпросът е да намериш начин да използваш правилните „подправки“, за да направиш „манджата“ винаги вкусна. Факт е, обаче, че повечето холивудски „манджи“ са доста зле, така че стискаме палци тази да се „ядва“.


  • Milbo
   2020-07-02 at 00:58

   Now there is an intricate analogy if there ever was one …


 • Dredd
  2020-07-01 at 18:57

  Не видях Демон оргия, те си падат по тия неща .. скука 😒

  Отговор

 • X-Force
  2020-07-27 at 00:19

  Доста феминистично ориентиран филм, но въпреки това има интересни идеи и визия. Става за един път.

  Отговор

Коментирайте