Джуд Лоу ще бъде капитан Хук в игралния „Peter Pan and Wendy“ на Disney  

от на 2020-07-09
 

Всяка класика е обречена на филмова и телевизионни екранизации, а после и на римейк след римейк. Това е положението. Някои вечни истории го заслужават. Други не са чак толкова любими на аудиторията, но пък са удобни, защото все пак носят приходи. Такъв е по-скоро случаят с „Питър Пан“ („Peter Pan“) – пиесата излязла изпод перото на шотландския драматург Джеймс Матю Бари през далечната 1904-а и по-късно превърната в роман. Вече десетилетия Холивуд неуморно влага ресурси и надежди в момчето, което не иска да порасне, въпреки средняшките успехи на досегашните адаптации.

След като дори режисьори от ранга на Стивън Спилбърг и Джо Райт дадоха на света своите невпечатляващи версии е ред и на харесвания от нас Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”, „Призрачна история”, „The Green Knight“) да се пробва. Според Variety филмът, продуциран от Disney, ще носи заглавието „Peter Pan and Wendy“, а в ролята на иконичния капитан Хук ще влезе Джуд Лоу. Лоуъри ще бъде и сценарист заедно с Тоби Халбрукс. През 2016-а двамата работиха съвместно по „Pete’s Dragon“, който не блесна с кой знае какви качества въпреки мащабността и присъствието на Робърт Редфорд.

Решението на Disney да даде зелена светлина на игрален филм за Питър Пан не е изненада за никого – все повече от анимираните им класики ги сполита тази съдба. Предвид факта, че досега най-успешната адаптация за Пан е именно тяхната анимация от 1956-а, вероятността този нов експеримент да бъде успешен съвсем не ни се струва голяма. Изборът на Джуд Лоу обаче изглежда като смислено решение. Чаровният англичанин е един от наистина добрите, макар и леко подценявани актьори на нашето време, а ролите на злодеи и антигерои му прилягат като добре ушита ръкавица. Да не говорим, че човекът има пет деца, които трябва да изхранва, а времената са несигурни.

Засега плановете са „Peter Pan and Wendy“ да бъде разпространяван по кината, а не в платформата Disney+, но реализацията на проекта изглежда толкова далеч във времето, че едва ли някой може да каже със сигурност как ще се развият  нещата докато дойде моментът да го видим.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте