Рубин Флейшър
Рубин Флейшър

От доста отдавна не сме споменавали Рубин Флейшър – след дебюта му с лудешкия „Zombieland”, той направи още две (нескопосани) крачки в „голямото кино” с „30 Minutes or Less” и „Гангстерски отдел”, а в останалото време се занимава с продуцентство и режисиране на епизоди в телевизионни поредици. И докато продължението на „Zombieland” е във фаза пред-продукция вече-не-знаем-коя-точно-година, стана ясно, че Флейшър е решил да се заеме с режисиране на римейк. Това е същият проект „Jekyll”, за който вече сме споменавали – пълнометражен филм по едноименната поредица на ВВС от 2007 година, в която Джеймс Несбит поема ролята на доктор Том Джакман и с изпълнението си печели номинация за Златен Глобус.

За момента е ясно само, че „единственият наследник на доктор Джекил и мистър Хайд ще сключи сделка с тъмната страна”. Звучи обещаващо, още повече ако главният герой ще сключва сделка със собствената си „тъмна страна”, както е в телевизионната история от преди 10 години. Вече е потвърдено, че в главната роля ще се появи самият Капитан Америка – Крис Евънс, което издига проекта на друго ниво в развитието, и в потенциалния интерес на публиката към него.

Jekyll” се явява удобна опция за Lionsgate да се „наместят” в тенденцията за връщане към нов живот на прочути филмови чудовища. Готови сме да стискаме палци на Евънс да се превърне в един зъл и много зловещ мистър Хайд – най-малкото за разнообразие, защото дори и междувременно да ни е попадал в някоя и друга романтична или военна история, последните шест години са го „белязали” като един от героите на Marvel, а измъкването от този стереотип е доста… сложна и несигурна работа.

Ще очакваме ъпдейти по проекта, още повече след включването на Рубин Флейшър като режисьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *