Официално е – работи се по „Писък 5“ с премиерна дата през 2021 година

 

Докато светът се бори с пандемия, а кино индустрията се подготвя да отвори отново врати, Холивуд не спира да работи зад кулисите върху бъдещи заглавия. Едно от тях, за което доскоро само се спекулираше, е нова част от култовата хорър поредица „Писък“. Ако си спомняте, преди година и половина ви съобщихме, че Дейвид Аркет има желание да участва в потенциално продължение, но бе в очакване да получи оферта. Явно тя вече е факт и днес с радост можем да съобщим не само, че ще има „Писък 5“, но и Аркет е първият актьор, който е подписал договор за участие и ще се завърне в ролята на Дюи Райли.

Имайки предвид, че Аркет е женен за Кортни Кокс (която изпълни ролята на репортера Гейл Уедърс в предишните филми), считаме, че тя ще бъде следващото голямо име, което ще се завърне за още един рунд с Ghostface. Отделно „главната заподозряна“ Нев Кембъл (Сидни Прескот от предишните филми) сподели следното в скорошно интервю:

Режисьорите на филма се свързаха с мен и в момента сме в дискусия. Малко е трудно да се каже кога ще мога да се видя очи в очи с тях заради COVID ситуацията и доста неща трябва да се случат, за да участвам. Първоначално бях доста резервирана за нов „Писък“ без Уес Крейвън, защото той беше такъв гений и е причината филмите да са това, което са, но режисьорите искат да почетат завета му и това значеше много за мен. Надявам се, че ще успеем да заснемем филма.

scream-5-neve-campbell

Звучи обнадеждаващо и се радваме, че на този етап шансовете са големи да видим оригиналната троица отново заедно. Освен това, наскоро се появи интересно интервю с Матю Уилърд – друг ключов персонаж от митологията на поредицата, който изпълни ролята на един от убийците Стю Мейсър. Въпреки че са изминали 25 години от първия филм и въпреки съдбата на героя, Уилърд изяви силно желание да се завърне под каквато и да е форма, стига да бъде поканен. Ето какво казва актьорът:

Да, свободен съм и имам желание! Няма човек, който да откаже подобно предложение – да се превъплътиш отново в роля, която си играл като малък, но да можеш да добавиш нещо ново и свежо като по-възрастен звучи страхотно. Човек не получава такава възможност често.

Голяма доза ентусиазъм има и от сценариста и продуцент на предишните филми Кевин Уилямсън и основния сценарист на новия филм – Джеймс Вандербилт:

Уилямсън:

Ентусиазиран съм да работя отново с екипа по следващия „Писък“. Историята на филма е оригинална, интересна и почита завета на Уес по един прекрасен начин. „Ready Or Not” беше любимият ми хорър филм от миналата година и нямам търпение да видя с какво ще допринесе талантът на новите режисьори. Щастлив съм, че ще съм част от екипа.

Вандербилт:

Самият факт, че имах възможността да седя на една маса с Кевин Уилямсън и да говорим за нов „Писък“, е сбъдната мечта. От години искам да видя нов филм от поредицата и сега аз помагам това да се случи. Искаме новият филм да е любовно писмо към феновете и филмите, които Кевин и Уес създадоха заедно.

Сюжетът на филма (естествено) се пази в строга тайна и екипът ни се надява да не научаваме никакви подробности до премиерата. Част от чара на поредицата са неочакваните развръзки и остроумният хумор, на които залагаме и имаме високи очаквания. Всичко до момента звучи чудесно и изглежда парченцата от пъзела малко по малко се нареждат. Ще са изминали точно 10 години от „Писък 4“, през което време се случиха доста неща в кино бранша и появяването на стрийминг платформите. Има достатъчно материал, от който сценаристите да се вдъхновят, да иронизират и същевременно се надяваме да са повод за добра мотивация за новия убиец – който и да е той.

Режисьорите на успешния хорър от миналата година „Ready Or Not” – Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет – ще имат възможността да възкресят франчайза и да продължат делото на покойния Уес Крейвън под шапката на Spyglass Media Group и Paramount Pictures. Снимките се очаква да започнат по-късно тази година в Уилмингтън, Северна Каролина в САЩ – веднага щом се вдигнат рестрикциите около COVID 19. Сценаристи са Джеймс Вандербилт („Зодиак“ и „Невероятният Спайдър-мен“) и Гай Бизик („Ready Or Not”, „Castle Rock”). Кевин Уилямсън, който написа и продуцира предните четири филма, се завръща като изпълнителен продуцент. Очаква се все още неозаглавеният филм да излезе през 2021 година.

 

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте