Изминаха три години откакто великия Уес Крейвън ни напусна, а с него си отиде и непосредствената възможност за следващ филм в успешната поредица „Писък“. Надеждата обаче някой ден да видим Ghostface отново на големия екран не е мъртва и лежи в ръцете на останалите хора от творческия екип.

Един от тези хора е Дейвид Аркет, който по време на интервю тази седмица сподели следното относно бъдещето на франчайза:

Да, с удоволствие бих участвал в следващ филм. Мисля, че Крейвън би имал участие по един уникален начин. Ще бъде като трибют в негово име. Определено ще е забавно, а и Нийв Кембъл е страхотна актриса. Кой знае? Изгубихме доста фенове до днес, но според мен ще все още има носталгия по поредицата и тя ще бъде възродена рано или късно.

Припомняме, че са изминали точно 20 години откакто първият филм се появи на екран и промени историята на хорър жанра, и 7 години от „Писък 4“, който се представи добре не само в бокс-офиса, но и като качествено продължение. Първоначално Уес Крейвън и сценаристът Кевин Уилямсън са подписали договор да представят идеи за пети и шести филм, но в последствие Крейвън умира, а франчайза дерайлира в не особено успешния сериал на MTV.

Имайки предвид света, в който живеем днес, трендовете в Холивуд, политическата обстановка и възраждането на стари хорър поредици, определено мислим, че нов „Писък“ филм би бил доста успешен. Дали ще стане скоро или ще се наложи да чакаме още дълго? Когато се отнася до толкова успешни поредици отговорът винаги е един и същ: Въпрос на време е…

scream-ghostface-20181103

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *