Марго Роби и сценаристката на „Хищни птици“ подготвят изцяло нов „Карибски пирати“

от на 2020-06-27
 

Малко след като някога изключително приятната (и успешна) поредицаКарибски пирати” беше срината до земята с четвъртата и петата част „В непознати води“ и „Отмъщението на Салазар“, Disney запретнаха ръкави (или по-скоро навиха крачоли) да измислят начин да рестартират франчайза. За целта те наеха творческото дуо зад „Дедпул” Рет Рийз и Пол Уърник, а след това допълниха екипа с един от оригиналните сценаристи на поредицата Тед Елиът и шоурънъра на „Чернобил” Крейг Мейзин.

Оказва се обаче, че Disney имат доста по-амбициозна идея. Или по-скоро са решили да се презастраховат и да заложат бъдещето на „златната си кокошка“ на повече от един филм – така шансът за успех е доста по-голям. The Hollywood Reporter съобщават, че от студиото подготвят самостоятелна история от вселената „Карибски пирати”, която ще бъде написана от Кристина Ходсън („Бъмбълби“, „The Flash“) и което е най-интересно, за главната роля се спряга двукратно номинираната за „Оскар“ Марго Роби, с която Ходсън работи по доста разочароващия „Хищни птици“. Продуцент отново ще бъде Джери Брукхаймър.

Очаквано, на този етап няма абсолютно никаква информация за сюжета – както казват от THR, детайлите „are being kept in Davey Jones’ locker“, но се знае, че филмът ще бъде „женски ориентиран“, а историята ще е напълно оригинална и няма да има нищо общо с вече съществуващите филми (както и с този на Елиът и Мейзин) и няма да бъде римейк, продължение, предистория или spin-off. Разбира се, в нета вече се въртят спекулации и една от по-разпространените версии е, че Марго Роби ще е в ролята на Ред – червенокоса „дама“, която е хваната от пиратски Аукционер в оригиналната атракция на Disney (която вдъхновява цялата поредица) от 1967 г. Легендата е, че Ред става пират сред среща с Джак Спароу.

На този етап ще се въздържим от коментар. Ако не съществуваше „Хищни птици“ щяхме да сме далеч по-ентусиазирани от идеята за „Карибски пирати” с участието на Марго Роби. Виждали сме, че в поредицата може да има качествени и силни женски образи – Елизабет Суон в изпълнение на Кийра Найтли беше чудесна (а някой може да добави и Анджелика на Пенелопе Круз), без да се насилват неща в посока „изцяло женски“. Засега, при все Роби, имаме по-голям интерес (доста силна дума, предвид това, че вече никак не се вълнуваме за поредицата) към версията на Елиът и Мейзин.

Ще следим и двата проекта и ще ви държим в течение.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2020-06-27 at 16:37

  Мирише на провал, но някои хора никога не си взимат поука!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-06-27 at 20:35

  За мен е тотална мистерия как може да съществува такава новина, след грандиозния провал на лайното „Birds of Prey“…

  Отговор

  • X-Force
   2020-06-28 at 03:03

   О, значи все пак си си го причинил?! 😵 Съчувствам!


  • radi
   2020-06-28 at 19:34

   Филм с филм не си прилича :) Ама е ясно, че ще е финансов провал


 • X-Force
  2020-06-28 at 03:05

  Последният филм беше най-добрият в поредицата. Можеха да изтискат един последен с Деп, но покрай скандалите с него и безумните хонорари е разбираемо да рибуут-нат. Нищо против Маргото – сигурен съм, че ще се справи добре, но ако превърнат поредицата в чалга-кич като BOP ще капитулирам ….

  Отговор

  • Suicidal
   2020-06-28 at 10:16

   Мислех, че сценария на „birds of prey“ е писан от йеменско дете с аутизъм прекарало инсулт.


  • ArmedRaptor
   2020-06-28 at 16:05

   Последният филм беше абсолютен кошмар, но поредицата може да потъне и повече.


  • X-Force
   2020-06-29 at 02:04

   Suicidal, you nailed it! 😂


 • Георги
  2020-06-28 at 07:32

  Дано върнат Пенелепо круз

  Отговор

Коментирайте