Без съмнение в момента живеем в „златната ера на телевизията”. Без съмнение живеем едновременно и в златната ера на носталгията. И докато крайните резултати от комбинацията от двете не винаги са добри, ние продължаваме да се вълнуваме, когато разберем, че някои наш любим сериал ще получи втори шанс за живот, дори и за кратко.

Днес говорим за „Вероника Марс– възхалявания от критиците сериал, който вървя между 2004 и 2007 година, и въпреки че по време на излъчването си не успя да достигне огромна аудитория, в последствие събра милиони отдадени фенове. С тяхната помощ създателят Роб Томас и звездата Кристел Бел успяха преди 4 години да направят и едноименен филм, изцяло финансиран от феновете. Тогава Kickstarter кампанията разби рекорди, с това, че достигна целта си от 2 млн. долара за 24 часа, а в крайна сметка се събраха 5.6 млн., тъй като феновете продължиха да подкрепят проекта.

В последните дни множество източници, близки до индустрията, започнаха да разказват за ново планирано завръщане на любимата на феновете саркастична детективка – този път под формата на мини-сериал от 8 епизода, излъчени по стрийминг платформата Hulu. И докато от самите Hulu и Кристен Бел за сега все още няма официално потвърждение, Роб Томас практически вече се съгласи от своя страна, като постна в социалните си мрежи линк към репортажа на Deadline.

роб томас и кристел бел
Роб Томас и Кристел Бел

Разбира се, мини-сериалът няма как да съществува без Томас и Бел и очакваме официално потвърждение в най-скоро време. По всичко личи, че една от причините за краткото завръщане е, че трябва да бъде съобразено с графика на Бел по снимките на основния й сериал – отличният „На по-добро място. След като обаче се потвърди нейното участие, ще започнем да се ослушваме и за другите главни действащи лица, без които вселената не би била същата – голямата любов Логан (Джейсън Доринг), любящият баща Кийт (Енрико Колантони), най-добрият приятел Уолъс (Пърси Дагс) и дразнителят Дик (Райън Хенсън) са неразривна част от обкръжението на Вероника.

Смятаме, че Hulu е много подходяща платформа за този проект, тъй като те имат значителни възможности, но освен това са показали отдаденост към довеждането до екран на истории със сложни, силни и добре развити женски персонажи – техният най-голям хит в последните 2 години е дистопичната драма The Handmaid’s Tale”.

Другото, което много ни вълнува покрай тази история, е един стар коментар на Роб Томас, който сега отново се завъртя в циркулация – Томас е наясно, че филмът много се е фокусирал върху радването на феновете, върху поставянето на „намигвания” и „великденски яйца”, които да наградят отдадените почитатели, които бяха единствените финансисти на филма. Неговото обещание оттогава обаче е, че успеят ли да се върнат отново, той ще се фокусира върху познатата от сериала нео-ноар атмосфера и разследване на мистерия. Неговата надежда е да превърне Вероника Марс в нарицателното за жена-детектив и първото, което си помисляш, когато чуеш това определение, както си помисляме за Шерлок Холмс.

Стискаме му всички палци в това начинание и ще следим с притаен дъх за официални потвърждения и стартови дати на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments