Помните ли преди известно количество години как хората се деляха – на едни семейства, които имаха VHS-касетофони и други, които се бяха сдобили с Betamax? Конкуренцията между стрийминг услугите в момента прилича на това съревнование – ясно е, че Netflix „дръпнаха“ много, но останалите ги следват неотклонно и също се „зареждат“ с оригинална продукция. В този телевизионен поток се вливат и голяма част от несполучливите опити за римейк. Подобна съдба е отредена и за трилогията „Милениум“ – „The Girl With The Dragon Tattoo“ с любимата на хиляди фенове Лисбет Саландер, главен герой в романите на Стиг Ларшон.

Информацията на Variety уточнява, че в основата на новата телевизионна версия няма да бъде едноименната книга, нито последвалите продължения – познатият персонаж ще бъде „поставен в съвремието, в съвсем нова среда, обграден с нови герои и ще бъде разказана една чисто нова история“. Често сме чували обещанието за „нови истории“ и подхождаме с известен скептицизъм към тях. Но при положение, че Amazon Studios ще искат да привлекат публика, сме склонни да вярваме в добрите им намерения (друг е въпросът какъв ще се окаже резултатът!).

Продуценти на „The Girl With The Dragon Tattoo“ заедно с Amazon са Left Bank Pictures, в партньорство със Sony Pictures Television. Анди Хариес, продуцирал „Outlander“ и „Wild at Heart“, ще бъде изпълнителен продуцент, заедно с Роб Бълок („The Night Manager“). Помним, че в края на миналото десетилетие Нуми Рапас влезе в ролята на Лисбет в шведската трилогия, започната от Нилс Арден Оплев и довършена от Даниел Алфредсон; римейкът на Дейвид Финчър за Sony Pictures беше доста амбициозен, с Руни Мара и Даниел Крейг, а опитът за продължение на Феде Алварез с Клер Фой през 2018 година не постигна желаните боксофис резултати.

Ще ни е интересно да проследим върху кой сценарист и режисьор ще падне изборът на Sony и Amazon в новата авантюра, която захващат, както и кого ще привлекат за главните роли. Ще се ослушваме за ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Бравос на Амазон -…. Може ли компанията на най-богатия човек на света да постигне това, което неизвестна никому актриса направи преди толкова години като ни накара да повярваме, че едно момиче, сам-само на света, може да се изправи срещу всички шкембелии и кретени в една корумпирана система и да се справи с тях …

    Какъв би бил един български еквивалент на едно подобно начинание ? Нова телевизия да филмира историята на, да кажем, Станислава, живееща сама, да кажем, в Каспичан, изначално прецакана в този свят и в един момент изнасилена от някой местен, която обаче в 7-ми епизод съвсем убедително за нас като публика се справя с всички гологлави мъжища, първо в Каспичан, и после на областно и централно равнище ….

    Колко вероятно е това ?
    И колко трудно би било за един БГ сериал/филм да ни убеди, че Станислава ще се справи с гологлавите ?
    Въпросните гологлави в момента са вдигнали мерника на един от най-големите така наречени бизнесмени – и той не може да направи нищо повече от това да пърди във Фейсбук …
    Какво остава за Станислава ?….

  2. Нито Нуми Рапас, нито Клер Фой могат да стъпят на малкия пръст на Руни Мара.