Are you home alone?

Дори и да не сте alone, сигурни сме, че изтрещявате покрай наложената ни заради подлия патоген COVID-19 изолация. Поради тази причина решихме от чисто благородни съображения (да се чете – от скука в комбинация с нарцисизъм) да ви зарадваме с ново просветителско издание на фантастичния, недостижим и знаменит видео подкаст Inglourious Kunts, чрез който поне малко да внесете разнообразие, чар, сексапил, енергия и обща култура в сивото ежедневие, което е обзело света. Имаме няколко условия за реализирането на този епизод – първо, да сме по-кратки; второ, всеки участник да посочи препоръка за убиване на свободното време, която включва по един сериал и по един филм; трето, сюжетът и темите на подбраните заглавия да не са непременно свързани с пандемията, а просто да ни осигуряват някакъв смислен escapism от ситуацията, в която сме попаднали.

В домовете си ви канят Мартин „Циничния Елф“ Aнгелов, Благой Д. Иванов, Димитър Дринов и Владислав Апостолов, а под формата на cameo ще съзрете и генетичния шедьовър, наречен Талиа Дринова, която прави всичко възможно с гръм и трясък да саботира един от сегментите, които записахме. Кино селекцията включва „The Platform“, „Sword of the Stranger“, „Forrest Gump“ и „Alien“, а телевизионната – „Freud“, „Devs“, „Succession“ и „The Sopranos“. Гордеем се колко сме еклектични и софистицирани, чак ни става неудобно…

Изхвърлете си дистанционното, сграбчете мишката и дайте един смел click:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

40 Comments

  1. надявах се да препоръчате по-топличкки заглавия, както направихте с El Hoyo и Devs …Форест Гъмп, Пришълеца, Сопрано…някак си не се вързваха нещо…

    1. My thought exactly …. Is this a joke ?
      Това нещо трябва да го има веднъж в месеца – за всичко ново, което им е направило добро впечатление – и трябва да включва мнението на всички редовни автори тук. Не е нужно да е на видео – даже изобщо …. Важна е информацията.

      Препоръчители 1 и 2 бяха полезни…Благодарности.

      Препоръчители 3 и 4 …?!?

      Поздрави за дете и пожелания за семейно щастие от нас, обаче, като нямаш време да гледаш – защо не чуем препоръка от Светли или Велина Дерилова, например, ако те са имали време да гледат по-новите неща ? Съгласен с препоръките ти, но те са малко outdated.

      Препоръчител No 4 – Алабалабръмбаров твърдо в категорията на неспасяемите случаи – както обикновено. Трябва да си голям гьонсурат да направиш подобни препоръки през април, 2020 на средно информирана публика дори …
      И накрая – казва се джендА и джАмп скеър… Отиди в Гугъл и си пусни как се произнасят думите поне.
      Всеки, който знае добре английски език, като те чуе как произнасяш отделни думи разбира немедленно, че си кръгъл идиот !

    2. Milbo, в този сайт състезанието за най-голям смешник сред активно пишещите е между теб и radi (Сатъра напоследък не пише, може би си взима лекарствата). Ти обаче се взимаш насериозно, правейки опити да си избиваш някакви комплекси като пишеш на английски, та затова призовото място отива при теб. За да не се излагаш публично, ако евентуално имаш някакви приятели и все пак да знаеш какво е обръщението като се погледнеш в огледалото – точно джъмп скеър и джендъ(р) се произнася.
      Аз си ги казвам с по-твърдо „р“, защото висшето си образование съм го завършил в Шотландия. Определено обаче на никого в истинския свят не му пука.

    3. ….думата ми бе за гласните – а не за ‘р’-то …- и с абсолютна сигурност в реалния свят е много важно как говориш на един език.
      И защо пак за мен – а не за това, което казвам по темата – не разбирам наистина. Отн. английския – този сайт е единственото място, където списвам по нещичко на български – от много години. На английски ми идва, майна. Надявам се да простиш – така се стекоха обстоятелствата – и btw изобщо не ти дължа обяснение.
      Аз обаждам две приказки по темата, защото според е глупаво и арогантно да препоръчваш нещо безспорно и известно на всички … Кой има нужда от това ? Alabalabrambarov fails a very basic test – is what he says interesting or useful ? The answer is NO and NO ….
      Идването тук, обаче, наистина ми става от мноооого време все по-фрустриращо – защото съм на път да загубя вяра, както преди години загубих вяра, че България може да се промени в рамките на моя живот и се наложи да я напусна трайно, за да не живеят децата ми в такъв свят …
      Преди години – people were actually talking about movies here … This is no longer the case. Отиди на която искаш разпалена дискусия от 2016 – и ще видиш, че този сайт е нещо съвсем различно днес. Този факт е в пряка връзка връзка с хомофобията и бруталната неграмотност с която се сблъсква човек тук понякога…..
      Когато е по-важно КОЙ казва нещо, а не КАКВО се казва – всичко неизбежно се смъква до единствено приемливия за средата деноминатор. Не знам на теб какво ти е смешно – но аз намирам това за доста тъжно – it is sad as fuck.

    4. Ясно ми е, че обяснението бе за съгласните и следователно изрично казах, че не сте прав в този откровен ад хоминем. Не случайно акцентирах на ‘р’-то, барем се усетите, че диалекти има бол, дори на острова от който се пръква този език. Конкретно за английския мога да си заложа главата, че значение за това как говориш в реалния живот няма – това е глобален език, който вече е приет като норма. Няма кой да си направи труда да прави забележки на някой Австриец, Финландец или Малайзиец, че видиш ли нещо не се било произнасяло баш така на английски. От опит мога да кажа, че има пакистанци, които са второ-трето поколение граждани на обединеното кралство и не могат да говорят езика, не само по произношение, но и по структура на изреченията и логическа последователност. Смешното е, че се заяждането за подобно нещо се случва в БЪЛГАРСКИ САЙТ, където не се очаква да се говори английски.

      Сега вече ще премина малко по-неформално. Кръглите идиоти в този сайт си личат отдалече и даже малко съжалявам, че в момента обръщам толкова внимание на писмените ти двуезични повърни. Хем реагираш като ощипана мома, че написаното от мен било директно за личността ти, хем можеш да хвърляш епитети по Влади и да правиш констатации какъв бил. Писането ти на английски е жалко и смешно и не вярвам някой да се интересува къде другаде и на какъв език пишеш. Експресивността е признак на култура, а ти не можеш да го правиш нито на майчния си език, нито на този, за който претендираш, че си експерт. Тирадата колко ти било „фрустриращо“ да идваш тук по никакъв начин не ме интересува, нито пък смятам, че някой от екипа ще страда за загубата на снежинката Milbo, който отдавна нямал вяра в България. Щом хората могат да ти търпят мулти-култи либералните възгледи за гейовете, травестити и негри, така и ти можеш да търпиш обратното. Като не ти отърва си пиши в англоезичните сайтове, където с другите интернет борци за бежански права можете задружно да се подкрепяте.

    5. Маска, аз имам време ‘неска и ще направя сега нещо, което може и да не очакваш.
      Прочетох си пак първото мнение – и може би в последното изречение не съм прав да вкарвам подобен тон.
      Правя крачка назад и се извинявам за думата ‘идиот’. Сега не бих я написал …. I am sorry.
      Подкрепям с две ръце, обаче всичко друго, което съм написал, а именно, че всички препоръки важат, с изключение на тази за Форест Гамп, както и последните две – те не са интересни и не носят нова информация за никого. Quite annoyingly – те са представени като препоръки от последна инстанция – което е глупаво и арогантно (защото различните хора харесват различните хубави филми различно).
      В идеалният случай трябва да има място за различни мнения. Много мързеливо ми се струва 20 години по-късно да не се сети човек за нещо, което го е развълнувало междувременно –
      Фонетичните дискусии ги оставям. Обългареният английски реже мозъка, обаче, всеки сам си решава колко му трябва да знае – особено, ако не му трябва особено …Между другото – снежинка си е направо комплимент тук – благодаря.

    6. #Маската
      Не пиша защото ми е скучно тук…Никакви интересни дускусии,теми, а пълно с лаици…

    7. Сатир, аз се отказах да пиша, защото прочетох, че в началото на 80-те, когато съм роден съвпада и началото на човешката деволюция. Т.е. предполагам, чесъм кух съм, кат лейка! Това си е сериозна причина, докато твоето е заради два-три злобни хейтърски коментара, което ми се струва несериозно, не бива да се отказваш, подкрепям те и не съм само аз!
      Мерси на, Блажката, за „Devs“, някак си го бях пропуснал.

  2. По новите неща обикновено се шуми повече, та, освен ако не е нещо по-специално, няма смисъл да се преповтарят неща.
    Аз все по-често си гледам стари филми, които съм позабравил и обикновено това се случва като засека споменаването им нейде по нета или пък на живо. Сега, Пришълецо е толкова гърдоизкъртващ, че не му е нужна допълнителна реклама, но пък що не още едно гледане? Чак ми се прииска да подаря на Владислав MAGA Апостолов една бронежилетка и M4-ка за да завърши визуално образът си 🙂

    Иначе, почти редовно се коментират нови неща в петък сутринта по БНТ – Денят започва с култура. Могат да се гледат и записи на сайтът им.

  3. Елф, обожавам HIMYM и със сигурност е по….“съвременен“ ако може да го наречем, НО за мен лично Friends е класи над него откъм комедия, взаимоотношения, развитие на героите и най-вече ФИНАЛ. Нещо, което HIMYM лееекинко се издъни и до днес води разпалени дебати. Готов съм за „яростен“ диалог по темата 😀 Иначе относно „Платформата“ – интересен, приятен и свеж, но финалът беше доста нелеп и като цяло cop out. Едно е да оставиш зрителя да запълни сам парчетата от мозайката, друго е да клънцеш филма точно преди да дойде този момент. И все пак трябва да се гледа!

    1. Boy, I fucking hate „Friends“ Part II 😁
      Добавих в листата за гледане „Stranger: Mukô hadan“ и „Succession“
      Ако карантината продължи още 8-9 години, ще наваксам всичкото entertainment 🙄

  4. Абе Операцията, имате ли нужда от някакъв input предвид нещата и тн. Смисъл нужда нямате де, няма да забогатеете от два поста и ревю или нещо подобно, ама все пак ако нещо някакъв превод на интервю (Дринов знае, правих преди такова), или някаква нещо, някакъв базикчийски материал или подобно, каквото и да е? Знаете ми мейла, имам се за грамотен и съм склонен да отделя време след като заспи малкия и като си свърша бачкането и всичко важно и смислено през деня 😉 Ебавам се – за мен ще е кеф да допринеса с нещо, дайте знак ако има глад за мъдрост/простотия. Уит май кайндест ригардс 😉

  5. Моите предложения да не скучаете и по-малко да си дърпате пишките сами…

    28 Days Later…
    World War Z
    Щамът Андромеда (1971) – това го препоръчвам в оригинала на книга на Крайтън и ще ви отвее, както и „Денят на Трифидите“ -книгата
    Кутия за птици (2018)
    Нито звук (2018)
    Annihilation (2018)
    Поне са на актуална за случая тематика и доста са ме изкефили.

    Моля, предложете още такива за гледане на тематика: зараза и карантина.
    Може да съм пропуснал нещо и с кеф ще го изгледам.

    п.п. Оня Апостолов явно се е побъркал с тия Пришълци?! Вижте го как е изперкал и как негативно му се е отразила изолацията сам със себе си останал. Това момче има нужда от помощ, защото има опасност да се самонарани… 🙂 Този е изперкал…
    Косматко-Узи, както винаги нещо интересно не предложи, но то и такива са си му възможностите, разбираемо е…
    Дринов поне сега на спокойствие да обърне внимание на семейството си …. в тази изолация…
    Елфа си е пич…и кара москвичччч…

    1. Забравих уникалния I am Legend. Хиляди пъти мога да то гледам. Но alternative version е по-добрата. Горещо препоръчвам, ако не сте я гледали.

    2. Това за Елфа ми хареса, но едва ли кара такава кола

  6. Ha-ha this was funny … Хрумна ми следното:

    НАПРАВИ СИ САМ

    Мче де го Влади ?
    А, той пак онанира …
    на Сигорни Уийвър
    цяла епидемия не спира

    Тя била най-добра
    Oт 30 и кусур години се така

    Гледа юнак – с калпак юнашки и
    С вдигнат пръст подробно разяснява
    Колко готино със Сигорни
    Вече 2-ри месец му се получава

    Бахти – що не вземе нещо ново да обади ?
    Абе има много филми от които му се гади
    Кара по спомени от пубертета
    Така си разбира човека предмета

    Всяка надежда тук просто остави
    и ‘сички нови препоръки
    Вземи и сам си ги направи !

  7. Ще оставя моите препоръки в тези карантинни времена, сега за филми много трудно ще избера, но ще предпочета някой по-лек филм като тематика за разведряване на изолацията и затова поставям „Big trouble in Little China“ с Кърт Ръсел, гледах го преди няколко месеца и е все така свеж и забавен както в годината на излизането (да не излиза) си. За сериал ще дам „The X-Files“, старичък е вярно, но се връзва със сегашната ситуация поне малко 🙂

  8. Най-сетне смислен коментар след тоновете мозъчен бълвоч по-горе. „Big Trouble in Little China“ наистина е чудесен за разведряващ re-watch. 🙂

    1. Ти си бълвоч, пич, и елементарното ти вътрешно желание да се еманираш в някой, с тъпите си идеи, е обречено на огромен провал за твоята същност. Никога не си бил еталон за каквото и да е тук, а камо ли за кино. Никога не си бил оригинален, освен когато си назубкал за някой подкаст материалчето,което трябва да кажеш. И очаквайки, ние да ахнем в захлас и отнова да нахраним елементарния ти нарцисизъм, който е толкова пошъл, че реално отблъсква хората от този сайт. Дринов е единствения, заради когото все още го посещавам,не че нещо ново бих намерил в него, но това момче /Димиър Дринов/ е толкова повече от това, което ти и другите кретени тук в екипа ви, не сте.

      п.п.Май си забравил копеленце грозно, че наистина имам доста по-високо образование от теб, за да те завра с полемика в собствения ти грозен гъз…Това, че съм от провинцията прави ли ме по-малко образован, стойностен или само такива шовинисчета като теб, дето им е явно селендурското в гена, съдейки по физиологията и визията, която никак не лъже, ще ни обиждат на селяни, а най-големото селяндурче е видно, само като го погледнеш – отблъскваща работа.
      Знаеш ли, интересно ми е като се погледнеш в огледалото вечер, какво ли виждаш? Ние виждаме грозник, мислещ се за филмов Шекспир, а сере винаги грозни жълти лайна в миризливия си кенеф…

    2. Не ти ги чета дългите бе, колко пъти да ти казвам. 😀 Давай сбито и кратко, че иначе прегряваш, а другите се отегчават. 🙂 Милото ръждиво Сатърче – ти си като сгазено говно на селски път, което си въобразява, че е деликатес.

    3. О.К. пич, давай! Просвети ме! Научи ме…как да гледам кино! Да го разбирам…Да го анализирам! Имам нужда от …теБ! Като се замисля дори сега и „Сънчо“ ми се струва като продължение на някоя серия от „Пришълеца“…Наистина имам нужда от теБ Благойчо…. Плаша се от всеки кадър…сега…седя с дистанционното и не смея да пусна KINO NOVA, че току-виж пуснат Ex-Machina и това тотално ще ми прегрее реотана…Нужен си ми….! х10 х1000 Толкова безпомощен се чувствам…без твоето напътствие и просветление… ООО,денице сутринна! Дринов къде си бе пич…? Помоли го! Кажи му, че съм на перваза на накой си прозорец, готов да полетя… Кажи му, че отивам да се заразя с Covid19 във ВМА.Падни му на колене от мое име… да внесе смисъл в моя мизерен и провинциален на смазано лайно, живот, на нелепа космическа случайност от два атова решили да се чивтосат. Елфе! Поне теб ще чуе това богоподобно същество…Нуждая се от пъдетовидел към мрачните дебри на моята загубена в хаоса на реалноста душа, неразличаваща дори „Пинокио“ и си мисли, че е поредното „It“…..
      офффф помогнете бе хора!!!!

    4. Хаха, ебати болното, клиширано и праволинейно човече. 🙂 Едно е сигурно като симптоматика от инфантилните ти, винаги еднотипни и неграмотни вербални диарии – очевидно се чувстваш самотен, ненужен и недооценен, изолиран и безперспективен на малкото си провинциално островче, a фиксацията ти по наш адрес казва повече, отколкото можеш да си представиш. 🙂 Ти си простоват и застаряващ селски бек, който привидно действа офанзивно, без да си дава сметка, че постоянно си вкарва автоголове. 😀

    5. Хаха, чувствам се полъскан…! Време да спрем с простотиите, мисля🤝
      Я ми кажи за киното… Отговори на следното питане: Защо дадено произведение го оценяваме по-различен начин възприето във времето? Защо нещо гледано преди, е оценено по един начин с едни достойнства и след години гледано, го оценяваме по друг, в повечето случаи напълно различен начин? Кое се е променило? Оттук какво следва-дали киното е обективно изкуство или субективно?

    6. Браво, Сатъре, това вече са смислени въпроси. 🙂 Обаче темата е огромна… но пасва за дискусия на живо или за някой епизод на подкаста. 🙂

    7. Ами направете я! Ще интересно за аудиторията.

    8. Давам пример: “Interstellar “ първоначално бе такава абсурдна тъпня на първи прочит, но след 2-3 гледания усъзнаваш дълбочината на посланията….

  9. Да вметна (за втори път), бихме ли могли да прочетем моля какви биха били препоръките на Велина Дерилова и Светли за
    1) последният сериал, който ги е развълнувал
    2) последният филм, който ги е развълнувал.

    Те като споделят, за което благодаря предварително – обещавам голяма безплатна награда:
    ще обявя публично моят последен сериал, който наистина ме развълнува и филмът, който ме остави с отворена уста.

  10. Понеже искате обратна връзка ще напиша и моето мнение. Ценете времето на хората – дълги и леко безмислени лични тиради за Пришълеца и Форест Гъмп са напълно излишни. Мисля че очакванията са за сравнително по нови заглавия. Очаквам и по професионален подход – харесва ми защото ……, а не харесва ми щото е як. Иначе шльокавицата от българо – английски е лигавщина и простотия, която се трае, тъй като и без това е масова вече, за съжаление. И надявам се да не скачате с обиди като по горе, приемете критиката, за да се развивате иначе няма да качите нивото. Засега според мен изпълнението на тези подкасти е на доста аматьорско ниво, но пък има интересни мнения и препоръки. Късмет и очакваме следващите.

  11. от това как реагираш когато някой се изсере на любимия ти филм мога да кажа що за човек си.
    Гледал съм ви няколко пъти подкаста и съм засичал някои по телевизията , но така и не знам нито кой е Дринов , изобщо кой кой е . А най ми е интересно узумаки кой е от вас и изобщо появява ли се или е просто коментиращ.

    И така въпреки , че явно за мен сте супер безинтересни като личности 😀 😀 за втори път ви казвам да го направите този подкаст и само в аудио формат. Аз бих го слушал редовно ако го има само като аудио, а сега в момента почти не го гледам никога, защото не ми е удобно в тубата

  12. Devs и Kingdom са супер, а на Westworld издържах половин час на третия сезон и реших, че не е за мен това нещо даже и с Death Grips…

    ще се включа с някакви сериали (повече от един) и чуждици…

    Като антитеза на Succession, а и не само, може да се гледа Lodge 49 със сина на Кърт Ръсел, който е нещо като млад и оптимистичен The Dude/Док Спортело. Загуба за човечеството (или поне за тая малка част, дето го оцени:) е, че AMC го кенсълнаха след два сезона. Асоциациите с Пинчън са напълно умишлени и навсякъде, но за далечен предшественик може да се смята позабравеният братовчед на Twin Peeks от 90-те Northern Exposure – остарял доста прилично, с David Chase, начело на последните два сезона и въпреки че са най-слабите, Чейс има поле да експериментира със сюрреализма и някои теми, развити по-късно в Сопрано.

    +Letterkenny, Los Espookys, Halt and Catch Fire (с разни „На ръба на света“ инспирации из него)

  13. +1 за Големите неприятности в Малкия Китай! Миналата седмица го гледах за пореден път.
    Иначе и аз отдаден на носталгията, сега мисля да си причиня Перлата на Нил и Романс за камъка

  14. Узи, гледах първата серия на Kingdom и нещо не ме възбуди. Да продължавам ли напреТ? Devs е чук. Заигравката с името на проекта е гениална;)

  15. “Kingdom” is highly recommended. 🙂 Като махнеш жанровата му плънка, отдолу лъсват жестоки политически интриги с доста любопитен social commentary. Освен това е направен майсторски като постановка. Все едно гледаш “Игра на тронове” в комбинация със “Зората на мъртвите”.

  16. +1 за Kingdom, страхотен сериал и приятна изненада за мен! Аз бих препоръчал сериала Tales from the Loop. Красиво направен със страхотно озвучаване. Откъм филми тези дни гледах Corpus Christi и много ми хареса.

  17. Ha мен също „Corpus Christi“ ми хареса, а в момента съм почти накрая на „Tales from the Loop“ и е чудесен.