Психологическият хорър „The Lodge“ на австрийското творческо дуо Северин Фиала и Вероника Франц („Goodnight Mommy“) беше сред най-очакваните от нас филми за 2019, но така се получи, че премиерата му беше отложена (честно казано, не сме сигурни за причините) и той ще дебютира в киносалоните (не и нашите, за съжаление) година след премиерата си на фестивала в Сънданс, където си спечели доста положителни отзиви. Новата му премиерна дата е насрочена за началото на февруари и по този повод получаваме и нов трейлър на филма.

Припомняме, че „The Lodge“ се фокусира върху Грейс (Райли Кийо), която се оказва блокирана от снежна буря във високопланинска хижа, заедно с двете си бъдещи доведени деца, които, меко казано, не я харесват особено. Твърдо решени да злепоставят Грейс и да я изгонят, децата откриват, че тя е оцеляла от самоубийствен култ. Скоро изолацията и напрегнатата ситуация карат спокойствието и психиката на Грейс да се пропука и демоните от миналото ѝ да се материализират.

Вижте новия трейлър, който според нас е доста по-пестелив от предишния по отношение на представянето на историята и различните тематични и психологически пластове и залага предимно на атмосфера и хвалебствени цитати.

Както и при предната реклама, ние сме ужасно доволни от видяното и продължаваме да имаме големи очаквания за филма. И преди сме казвали, че обожаваме, когато не сме сигурни дали ужасите, които се случват на екрана, са истина или отражение и плод (или метафора) на нечия счупена психика.

Не знаем дали „The Lodge“ ще бъде от класата на „Midsommar“ на Ари Астър и „The Lighthouse“ на Робърт Егърс, с които го сравняваме по линия на хоръри със силна драматургия и тематична многоплановост, които са илюстрация на силата на жанра, но със сигурност смятаме, че ще е над средното ниво – нещо, което се потвърждава и от множеството отлични отзиви, които виждаме инкорпорирани и в самия трейлър.

плакат

Режисьори на „The Lodge“ са Северин Фиала и Вероника Франц, които са и сценаристи наравно със Серджио Каши. В ролите са Райли Кийо, Ричард Армитидж, Алиша Силвърстоун, Джейдън Мартел, Лиа МакХю, Лола Рийд и др.

Премиерата е на 7 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments