the-lodge-20190508

Всяка година има поне един-два хоръра, които още на ниво проект успяват да се откроят сред множеството конвейерни продукции, бълвани от индустрията. Това са филми със силна драматургия и тематична многоплановост, които са ярка илюстрация на силата на жанра. Вече видяхме кадри от няколко от тези отличителни заглавия за 2019 – „Midsommar“ на Ари Астър, „Hagazussa“ на Лукас Файгелфелд и „The Lighthouse“ на Робърт Егърс, а сега е ред за поглед и към още един претендентите.

Става дума за показания на фестивала в Сънданс психологически хорър „The Lodge“, дело на австрийското творческо дуо Северин Фиала и Вероника Франц, чиито проекти следим отблизо след изключително силния им дебют „Goodnight Mommy“ („Ich seh ich seh“) от 2014 г. „The Lodge“ се фокусира върху Грейс (Райли Кийо), която се оказва блокирана от снежна буря във високопланинска хижа, заедно с двете си бъдещи доведени деца, които, меко казано, не я харесват особено. Твърдо решени да злепоставят Грейс и да я изгонят, децата откриват, че тя е оцеляла от самоубийствен култ. Скоро изолацията и напрегнатата ситуация карат спокойствието и психиката на Грейс да се пропука и демоните от миналото ѝ да се материализират.

Вижте изключително обещаващия трейлър, както и един кратък тийзър, който анонсира премиерната дата.

Изглежда страхотно, поне за нас. Съдейки от отзивите обаче не сме сами в това си усещане. Извън страхотната атмосфера и високите кинематографични качества на „The Lodge“ (чудесно илюстрирани от отлично сглобения трейлър), това, което ни печели най-много, е историята. Едно от най-любимите ни неща в жанровите филми е когато не сме сигурни дали ужасите, които се случват, са истина или отражение и плод (или метафора) на нечия счупена психика. Определено това ще е един от най-чаканите от нас филми до края на годината.

В добавка вижте и един официален постер.

6qwi85iocmw21

Режисьори на „The Lodge“ са Северин Фиала и Вероника Франц, които са и сценаристи наравно със Серджио Каши. В ролите са Райли Кийо, Ричард Армитидж, Алиша Силвърстоун, Джейдън Мартел, Лиа МакХю, Лола Рийд и др.

Премиерата е на 15 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Наистина изглежда доста обещаващо. „Goodnight Mommy“ добър ли е?

 2. Към модератор ли е как не знам.
  Има перфектни моменти във филмовата епопея. Темата която ти харесва е само същата основа с различни стени и цвят. Искам да кажа , че е променена фасадата, а фундаментът е един и същ. Няма нищо новаторско в тези опити, а просто добре развита история и ако има някои друг долар повече се случва същото.
  Ако трябва да говорим за подобни неща, които може би са от старите добри оригинали, то гледай АНГЕЛСКО СЪРЦЕ. С Мики Рурк. Режисьор е Алън Паркър. Искам да чакам нещо като това, а не изпълнение на рецептурата.

  1. Аз съм нещо, което можеш да наречеш „модератор“. Съжалявам, но не разбрах какво точно казваш.
   Само ще отбележа, че адски много харесвам „Ангелско сърце“, а Алън Паркър ми е един от най-любимите режисьори.

 3. Ehr,…I still like to get in one piece on the other side of a movie …
  If I am going to suffer without being able to get to that point … I don’t know …

 4. Ми според мен е супер слаб и надценен… Бавен и нелогичен. ***СПОЙЛЕР*** – Мислех, че моя баща е зле, ама да отведеш децата си в планината и да ги заебеш с единствения оцелял от масово самоубийство. А, забравих, и да й дадеш на тва бивше куку пистолет… И ония пишлемета ще ме убедят, че съм умрял. ***КРАЙ НА СПОЙЛЕР*** Не твърдя, че имам големи познания от кино критика, така че моля ако някой може да ми каже какво толкова „дълбоко“ съм изпуснал, което да опрадвае тия нелепости. Четох нещо, че искали да покажат Сивата зона на морала а у, ми пак не…