„The Corporation” е нова мафиотска история за Бенисио дел Торо

от на 2019-11-05
 

Настана време за още една мафиотска история. И някак си по „default” асоциацията с Бенисио дел Торо е съвсем логична – именно той ще участва в обявения още преди три години проект „The Corporation”, посветен на кубинската мафия. Нещата в момента се развиват, както съобщава Collider, тъй като вече е ангажиран Тайлър Хайсъл за написването на сценария по документалната книга на Т. Дж. Инглиш, а продуцентските отговорности ще бъдат поделени между Paramount и Appian Way на Леонардо ДиКаприо.

Ако сте предполагали, че това ще е просто гонитба на лоши момчета с други лоши момчета, всичките въоръжени до зъби – лъжете се. Филмът ще проследява „уникалната, неразказана история” (!) на Хосе Мигел Батъл старши, известен в кубинско-американските отношения като „El Padrino” или Кръстникът, който ръководи „The Corporation”. Батъл е ключов играч в обкръжението на военния лидер Фулхенсио Батиста, управлявал Куба като диктатор от 1940 до 1944 година, който му осигурява дял от печалбите на казината и всякакви други доходни дейности, развивани на територията на Куба. Батъл бяга в Щатите, където е обучен заедно с хората му от ЦРУ и трябва да участват в печално известната операция в „Залива на прасетата” – опита за десант на кубински емигранти с цел сваляне на Кастро от власт. Кръстникът успява да спаси живота на 28 от своите хора и се превръща в герой… Неговата „The Corporation” започва с рекети и впоследствие се „преквалифицира” в пране на пари и убийства. Батъл и неговите хора не се отказват от мечтата да свалят Кастро от власт, но най-сетне те стават жертва на постоянството на един детектив, който ги преследва неотстъпно в продължение на повече от 15 години.

Хората, които все още са в контакт с оцелелите от бандата на Батъл, са Джейди Фрейхас и Тони Гонзалес. Новият сценарист Тайлър Хайсъл („Treadstone”, „Wayward Pines” – поредицата на Шиамалан за Fox, „Lore” на Amazon) ще започне работа отначало, без да се води по написаното от Дейвид Матюс, който е работил по изеята за този филм през 2016 година. Всичко, споменато до момента за проекта, е интригуващо и любопитно – ще очакваме още подробности (надяваме се, не след още три години…).

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте