Джонатан Нолан

На път да задмине по-големия си брат по брой проекти, Джонатън Нолан все още е малко неясна карта. От една страна като сценарист на „Мементо”, „Престиж” и „Черният рицар” е направо определението на „слабо няма”, но пък всички тези хитове са дело и на брат му Кристофър, който се доказа с точно 4 филма. Надявахме се досега да сме гледали самостоятелния сценарий на Джонатан „Intersellar”, но Стивън Спилбърг е прекалено зает, така че…

Явно шансът ни да оценим по-младия Нолан ще е сценарият му за „Hell and Gone”, който Heat Vision описват като „подобна на „Титаник” историческа трагедия и любовна история, чието действие се развива по време на Големия пожар в Чикаго през 1871”. „Warner Bros.” искат режисьор на филма да е Джей Блейксън („The Disappearance of Alice Creed”) и в момента текат преговори, но както пишем прекалено често, нищо не е сигурно.

Дано „Hell and Gone” наистина да се получи – критиците са нарочили Блейксън за обещаващ режисьор, а въпреки че за сюжета все още не се знае нищо, според нас определено има потенциал. Доста потенциал има и в Джонатън Нолан – може да се докаже като самостоятелен талант с този проект и после Спилбърг да снима „Intersellar”, какво ще кажете?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Като фенове на филмите на Кристофър, няма как да не забележим, че и Джонатан има пръст в цялата работа. Въпреки, че "Престиж" е на дъното на Нолановата ми класация, ще следя с интерес всеки негов проект.

  2. Ще кажа,че Спилбърг ми е любимият режисьор(наред с Кристофър Нолън и братята Уачовски) и наистина нямам търпение да гледам "Interstellar". Особено след едно предаване по National Geographic за Кип Торн и Стивън Хоукинг. Не спирам да следя какво се случва със Спилбърг и проектите му. В момента мисля,че няма време да се обърне,както се казва. Но ще поживеем и ще видим.

  3. Днес за пореден път гледах любимия филм "Матрицата". Колкото и впечатляващи да са Презареждане и Революции като технически елементи,нито една от последните не може да постигне атмосферата на първата част. Грандиозен филм! 🙂

  4. Кристиян, аз също съм фен на "Матрицата" и донякъде споделям мнението ти, но не може да се отрече, че и в последните части имаше някои много внушителни сцени. Но има и много излишни – особено тези в Сион. Бях открил една фенска версия, където някой беше хванал Презареждането и Революциите и беше поорязал това онова и в 2 часа и половина оставаха наистина по-качествените и значителни сцени и почти нищо от Сион.

  5. Не знам дали знаете но "братята Уашовски" вече не са братя. По-скоро са брат и сестра. 😀 😀 😀