Уважаваме всеки опит за нестандартно, оригинално представяне на нови кино- или телевизионни проекти. За подготвяната поредица „Snowpiercer” (по филма, направен от Понг Джун Хо) до момента не можем да кажем (много) добри неща, защото ни прилича на лъскава, поръчкова дистопия, а това съвсем не е достатъчно, за да отделим часове от времето си в опит да се убедим дали сме прави или предубедени. Но попаднахме на нов промоционален откъс, който се оказа анимационен и целта е чрез него зрителите да бъдат въведени в сюжета на сериала – вижте го и ще се радваме да споделите какво мислите за използването на подобна „кукичка” за внимание:

При положение, че още преди десетина години сме гледали „Валс с Башир” и още доста впечатляващи рисувани истории, си даваме сметка, че наистина са много малко акцентите, които биха ни изненадали (надяваме се да е приятно…). За момента откриваме нещо изключително дразнещо в този клип – и това е патетичния тон, с който Давийд Дигс пресъздава като „разказвач” случващото се на екрана. А, нЕма нужда, ако обичате – и низвергнатите, изоставени „бедняци” превзели влака-ковчег, сътворен по подобие на Ноевия кораб – ура! Нещо малко преиграхме… Но, пак казваме – може и да сме прекомерно скептични, а всъщност „Snowpiercer” да не заслужава подобно отношение… За разсеялите се ще припомним за какво става въпрос:

Постапокалиптична влакова композиция не спира да обикаля скованата от ледников период Земя благодарение на „вечния” си двигател, като в 1001 вагона пътуват останките от човечеството. Нелепите, но съвсем реално възможни факти свидетелстват за спазване на традиционното класово разделение, независимо от миниатюрното пространство, на което продължава да съществува (уж) разумен живот…

Изкушаваме се да припомним също, че режисьор на оригиналния пилотен епизод е Скот Дериксън („Доктор Стрейндж”), а сценарият е на Джош Фридман, който работи по проекта през 2016 година заедно с TNT и с когото продуцентите се разделят заради „творчески различия”. След оттеглянето и на Дериксън, който отказва да преснима някои епизоди, отговорност за поредицата като шоурънър поема Греъм Мейсън („Orphan Black”), а сериалът става владение на TBS, като компанията е толкова доволна от резултата, че е готова да продължи пътуването на влака в безкрайния сняг за още един сезон…

Режисьорът Джеймс Хоус („Black Mirror”) не определя „Snowpiercer” като „политически”, но безспорно заедно с приключенската нишка, в сюжета на поредицата са вплетени множество горещи и актуални теми от ежедневието ни. Ролите в сериала са разпределени между Дженифър Конъли, Алисън Райт, Мики Съмнър, Сюзан Парк, Идо Голдбърг, Кейти МакГинес, Лина Хол, Анализе Басо, Сам Ото, а Давийд Дигс е в ролята на представител от класите в задните вагони (подобно героя на Крис Евънс в оригинала на Понг Джун Хо), като в конкретния сюжет на поредицата привилегированите от първите вагони са го вербували, за да открие един убиец.

Финално решението на създателите на сериала е да го излъчат (все пак) по TNT, но за момента няма обявена премиерна дата – предположенията са за пролетта на 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *