„Един дъждовен ден в Ню Йорк” на Уди Алън с прожекция на Киномания

от на 2019-10-05
 

След сериозни сътресения, свързани с личността на Уди Алън и изразяващи се в противоречиви обвинения в сексуален тормоз (в резултат на които Amazon развалиха многомилионната им сделка за няколко филма, а множество актьори изразиха съжалението си, че са работили с него), не беше много ясно дали последният филм на гениалния режисьор и сценарист „Един дъждовен ден в Ню Йорк” („A Rainy Day in New York”) ще види бял свят. Добрата новина е, че той все пак стигна до екран, а още по-добрата е, че и ние също ще имаме възможност да му се насладим на предстоящото 33-то издание на Киномания.

Трейлър и повече подробности за „Един дъждовен ден в Ню Йорк” може да откриете в новините ни, а информация за премиерата в рамките на Киномания ще намерите в официалното пресъобщение:

По традиция Киномания и тази година ще представи най-новия филм на режисьора Уди Алън – „Един дъждовен ден в Ню Йорк”. Романтичната комедия събира на едно място звездите Тимоне Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър, Джуд Лоу и дава сериозна заявка, че ще се превърне в един от хитовете на тазгодишното издание на фестивала, продуциран от НДК. Прожекцията на филма ще бъде в Зала 1 на 16 ноември от 19:00 ч.

Забавен и очарователен, „Един дъждовен ден в Ню Йорк” е най-романтичният филм на легендарния режисьор Уди Алън от години насам, заснет виртуозно от трикратния носител на „Оскар”, асът на камерата Виторио Стораро.

Действието на филма се развива в познатия от много от популярните филми на Уди Алън красив и романтичен Ню Йорк. Гетсби Уелс е колежанин от много богато семейство с по-голям преуспяващ брат и доста възрастни родители, който не се престарава особено с ученето. Той пристига в Ню Йорк заедно с приятелката си Ашли, която е колкото наивна за света на възрастните и градския живот, толкова и предпазлива. Ашли интервюира режисьора Роланд Полард за новия му високобюджетен филм, за който вече е ясно, че е провал. През това време Гетсби се разхожда из Ню Йорк и успява да се увлече по младата актриса Шанън. Не пропускайте да проследите романтичната история за една неочаквано възникнала любов и последвалите куп непредвидени ситуации.

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.

Билети за „Един дъждовен ден в Ню Йорк” може да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на сайта www.kinomania.bg.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте