Нов трейлър на „The Lighthouse“ на Робърт Егърс с Робърт Патинсън и Уилям Дефо

от на 2019-09-10
 

През изминалия уикенд „The Lighthouse“ на Робърт Егърс беше показан на фестивала в Торонто, където пожъна също толкова положителни отзиви, колкото и на премиерата си в Кан, циментирайки позицията си на един от най-оригиналните, интересни и добри филми тази година – позиция, която ние можем да потвърдим от първа ръка.

Възползвайки се от новата вълна „фестивално признание“, А24 разпространиха нов трейлър на филма, с който (допълнително) да разпалят любопитството и на обикновените зрители, които ще могат да видят „The Lighthouse“ в киносалоните след около месец, в средата на октомври.

Ако сте пропуснали новините ни до момента, споделяме, че действието на „The Lighthouse“ е ситуирано в света на морските митове и легенди, а конкретната история се развива в Нова Скотия в началото на ХХ в. и разказва за застаряващ пазител на морски фар на име Томас Уейк (Уилям Дефо) и неговия нов помощник Ифрам Уинслоу (Робърт Патинсън).

What? Ние също вярваме, че „there is some enchantment in the light” – в светлината, която Егърс използва за да нарисува тази брилянтна картина на психологически ужас и митична фантазия, в центъра на която са двама души, поставени под смазващата тежест на суровата изолация. Също както и предишния трейлър, и този по чудесен начин предава страхотната атмосфера на филма и надвисналото напрежение между героите на Дефо и Патинсън и загатва за първичния ужас, дремещ скрит във всеки от нас.

The Lighthouse“ е просто задължителен, лично за нас един от най-добрите филми последните години и нямаме търпение да го видим отново и отново – убедени сме, че ще разкрие нещо ново и интересно на всяко следващо гледане.

плакат

Режисьор на „The Lighthouse“ е Робърт Егърс („Вещицата”), който е и сценарист заедно с Макс Егърс. В ролите са Робърт Патинсън, Уилям Дефо и Валерия Кареман.

Премиерата е на 18 октомври в ограничен брой киносалони.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2019-09-10 at 21:28

  Йес, бе! Да идва вече, че не се трае! Едно от най-чаканите заглавия тази година!

  Отговор

 • Hari Seldon
  2019-09-12 at 00:43

  изглежда като нещо излязло от главата на Лъвкрафт. Нямам търпение

  Отговор

Коментирайте