Тарантино

Една доста неприятна новина от вчера, която няма как другояче да бъде представена, освен направо. Куентин Тарантино обяви, че се отказва от уестърн проекта си „The Hateful Eight”, за който ви съобщихме само преди няколко дни, след като сценарият му бил разпространен без неговото знание и разрешение. Разочарован от предателството, той се отказва да снима филма и вместо това възнамерява да издаде сценария като книга. Ето какво споделя режисьорът пред Deadline:

„Много, много съм разочарован. Завърших първи вариант на сценария и нямах намерение да го снимам до следващата зима. Дадох го на шест човека и изглежда, че е бил разпространен днес… Дадох го на един от продуцентите на „Джанго без окови” Реджи Худлин и неговият агент е дошъл в къщата му и го е прочел. Това е предателство, но не осакатяващо, защото накрая агентът не е взел сценария със себе си. Другото предателство обаче е злонамерено. Дадох го на трима актьори: Майкъл Медсън, Брус Дърн и Тим Рот. Този, който знам, че не го е направил, е Тим Рот. Един от другите двама е оставил агента си да го прочете и този агент сега го раздава на всички в Холивуд. Не знам как работят тези шибани агенти, но това няма да е следващият ми проект. Ще го публикувам и това е засега. Дадох го на шест човека и ако не мога да им вярвам до такава степен, нямам желание да го правя. Ще го публикувам. Това е. Продължавам със следващия проект. Имам още десет идеи.”

Ако пък се чудите защо Тарантино реагира толкова остро, че „The Hateful Eight” е бил разпространен из средите, след като почти всички негови сценарии в крайна сметка се озовават в нета (преди появата на самите филми по кината) и след като той самият неведнъж е заявявал, че нямам нищо против това, ето какво добавя:

„Не говоря различни неща пред различни хора, защото ми харесва фактът, че в крайна сметка всички го постват, взимат го и го ревюират в нета. В интерес на истината не бих искал да е другояче. Харесва ми това, че хората харесват моите неща и че правят всичко необходимо, за да ги намерят и да ги прочетат. Но го дадох на шест шибани човека! Още тази седмица ще си организирам срещи с издатели.”

В интерес на истината и ние бихме се ядосали и напълно разбираме Тарантино и го подкрепяме в това му решение, въпреки че адски ни е яд, че няма да видим „The Hateful Eight” на екран, поне не и близкото бъдеще. Той не отрича, че един ден може да се върне към него, все пак си е негово „baby”, но е сигурен, че това няма да е следващият му филм. Относно това, той има друга идея. Доколкото разбираме, той е работил по два сценария и сега просто ще се съсредоточи върху другия.

„Идеята беше да напиша два сценария. Нямаше да снимам уестърна до следващата зима и нямах търпение да започна другия. Така че ще направя него.”

Стискаме му палци бързо да му се получат нещата. Каквото и да направи, ние ще сме на линия, за да го гледаме. Или да го прочетем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *