Трейлър на „Official Secrets“ на Гавин Худ с Кийра Найтли, Мат Смит и Рейф Файнс 

от на 2019-06-13
 

След като получи одобрението на критиката с „Война на дронове“ (за разлика от нас, които не го оценихме много високо), южноафриканският режисьор Гавин Худ („Tsotsi”, „Играта на Ендър”) избира следващия му проект отново да носи социални и политически окраски. Филмът е озаглавен „Official Secrets“ и e базиран на книгата „The Spy Who Tried to Stop a War”, в центъра на която са действителните събития около разкриването на фалшивите основания за войната в Ирак през 2003. Официалният синопсис гласи:

През 2003 г., докато британските и щатските политици се готвят да нахлуят в Ирак, преводачът от GCHQ (Щаб за правителствени комуникации – най-голямата британска разузнавателна служба) Катрин Гън „лийква“ класифициран имейл, в който се настоява да се шпионират членове на Съвета за сигурност на ООН, за да се принуди, чрез резолюция, да започне война. Обвинена в нарушение на закона за защита на официални държавни тайни и изправена през затвор, Катрин и нейният адвокат трябва да защитят действията ѝ. С живота ѝ, свободата ѝ и нейния брак, поставени под заплаха, тя трябва да отстоява това, в което вярва…

В ролята на Катрин Гън влиза Кийра Найтли, а сред останалите актьори са Мат Смит, Матю Гуд, Рис Ифанс и Рейф Файнс. Вижте първия трейлър.

Official Secrets“ беше показан на фестивала в Сънданс, откъдето отзивите са по-скоро смесени, като консенсусът е за неособено фокусирана стандартна шпионска трилър-драма, в която хайлайт са актьорите. Нещо, което и ние можем да кажем, гледайки горния трейлър. Вижда се обаче, че филмът е направен кадърно и любителите на жанра би трябвало да останат доволни. Тези обаче, които търсят нещо по-смело, което открито критикува системата, което създава дискусии и може да излезе извън пределите на „точно тук и сега“, ще останат разочаровани.

Вижте и няколко допълнителни снимки.

кийра найтли матю гуд мат смит

Режисьор на „Official Secrets“ е Гавин Худ („Tsotsi”, „Играта на Ендър”), който е и сценарист наравно с Грегори Бърнстийн и Сара Бърнстийн, по книгата на „The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion“ на Томас Мичъл и Марша Мичъл. В ролите са Кийра Найтли, Мат Смит, Матю Гуд, Рис Ифанс, Рейф Файнс, Индира Варма, Конлет Хил и др.

Премиерата е на 23 август.

коментари
 
Отговорете »

 
 • kris pana
  2019-06-19 at 12:21

  Какъв е смисълът? САЩ правят , каквото си искат в услуга на естаблишмента и цяла европа радостно аплодира имперските им интереси. Би бил добър филм, но няма да промени нищо. Западния свят е заспал. Марионетка на САЩ. А ако има тук евро-атлантици, вие не сте Българи, а национални предатели.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-06-21 at 09:11

  Random коментар, който не е на тема Ендгейм…

  Отговор

 • Боби88
  2019-06-21 at 09:59

  Водка и сельодка, иначе не си българин?

  Отговор

Коментирайте