Покрай все по-западащия Super Bowl в Америка, който тази година реализира най-слабия рейтинг от десет години насам, не видяхме кой знае колко интересни реклами, които да ни хванат интереса, камо ли да ги споделим след това, но когато стане въпрос за Ридли Скот, наостряме антенките. Особено, когато става въпрос за два късометражни филма под формата на реклами, излезли в рамките на седмица.

Първият (по-нов) клип е този, предназначен за доста активните като реклама Turkish Airlines и е с участието на Силвия Хукс („Момичето в паяжината“, „Блейд Рънър 2049“). Филмът носи заглавието „The Journey” и е кратък трилър, ситуиран между летището, хотела и потайните улици на Истанбул, които се оплитат около героинята на Хукс. Ако ви се намират няколко минутки, ви предлагаме да го видите:

https://youtu.be/C5CbPzfzhnw

Макар че не е кой знае какво постижение, филмът го отчитаме, защото сме фенове на Скот и следим всички проекти, които носят името му. В случая дори видяното визуално ни напомня донякъде на подценения „Съветникът”, който мина и замина, недолюбван от критиката, но остави силен отпечатък в съзнанието ни. Предлагаме ви и един любопитен поглед зад кулисите, в който се обяснява концепцията на рекламата:

https://www.youtube.com/watch?v=odffUPKzfSk

Вторият филм, който излезе преди седмица под заглавието „The Seven Worlds” може да се каже, че повече ни приляга, тъй като откриваме осезаеми влияния от Кубрик и Жан Анрѝ Гасто̀н Жиро̀ (Мьобиус). Рекламата е на коняка Hennessy, което можете да се чувствате свободни да ни изпращате като подарък за добре свършената работа по сайта (кхм-кхм). Вижте страхотното видео:

Тук също успяхме да изровим видео, което показва невероятния труд, случил се зад кадър:

По какво точно работи в момента Скот не ни е съвсем ясно, тъй като до момента сме отразили няколко проекта, свързани с името му – поредицата „Raised by Wolves” за TNT, в която двама андроиди ще отглеждат човешки деца на тайнствена девствена планета, както и безумната идея за продължение на „Гладиатор”, която ни звучи толкова нелепо, че чак ни е интересно да видим какво ще се получи. Във всеки случай се надяваме да бъде на по-високо ниво от слабичкия „Всичките пари на света“. При нови ъпдейти ще ви държим в течение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Очевидно Ридли има много по-голямо вдъхновение за това нещо, което не е правил от толкова много време, отколкото за последните си филми. Рекламата за Turkish Airlines е приятна, а Силвия е доста яка в нея… но „The Seven Worlds“ е чисто блаженство <3 Мега!
    Втора чудовищна реклама за Хенеси, след "Odyssey" на Рефн от 2016.

    1. Хенеси ебати стандартът, има ли го във фарго днес да се нажулим? 😀

    2. Ще гледам по-късно, ама Хенесито не е ли коняк бре?

    3. хаха, вярно! хубаво, че писа, ся ще поправя. :)))

  2. Тази втората ми наподобява някакъв mind-bending сай-фай с натуралистични нотки, дано скоро да видим Ридли с някоя добра фантастика. Определено има талант човека!

  3. I’MDeBil . com / Ridley – Filmography:

    Producer (132 credits)
    Director (49 credits)
    Production designer (18 credits)
    Writer (4 credits) – късометражки!

  4. Признай си че го пусна най-вече заради втората реклама :P.

    Линкче със сравнения от работи на Мьобиус и кадри от рекламата (ако се съмнява някой, пф):
    https://www.bdgest.com/news-1338-BD-Moebius-inspire-Ridley-Scott.html

    Имаме и наше момче работил в отдела по визуални ефекти – Кирил Мирков (частта със самолета, появява се в мейкинга).

    Иначе оценката ми за The Counselor е https://thumbs.gfycat.com/GreedyDeadHoopoe-size_restricted.gif от 10.
    Вероятно последното му, по-интересно нещо за гледане (сетих се и за Марсианецът, но нещо ми избледнява той :()?

    1. ха-ха, страхотна оценка по скалата на конан! :))))

  5. lol, това ми изскочи във туб-фийда:
    https://www.youtube.com/watch?v=AZS5cgybKcI

    Няма много връзка с новината :D, ама е сладурско (пъ се чудех где да го коментна). Поведението, движението и държанието на котето са толкова прецизно нацелени, просто няма начин да не ти стопли сърцето или да изтръгне поне усмивка :).

    После се поинформирах и се оказа интересна инициатива на Пиксар (кръстена SparkShorts). Позволили са на млади потенциални кандидат режисьори/таланти/бъдещи творци в екипа им, да създадат кратки филмчета, и сега ги качват на канала си (3 се пуснати още 3 се очакват).