Трейлър на „Dolor Y Gloria“ на Педро Алмодовар с Антонио Бандерас и Пенелопе Крус

от на 2019-02-01
 

пенелопе крус

Близо година измина, откакто научихме чудесната новина, че големият Педро Алмодовар ще ни зарадва с нов филм, в който отново ще работи с двама от най-любимите си и успешни актьори – Антонио Бандерас и Пенелопе Крус. Тогава заехме единствено заглавието „Dolor Y Gloria“ и че филмът ще разказва за серия от срещи, които Алмодовар описва като „някои физически, а други десетилетия по-късно като спомен на отдавна прехвърлил зенита си филмов режисьор“.

Сега не научаваме кой знае колко допълнителни подробности за сюжета, но имаме първи трейлър, който без нито една думичка, по прекрасен начин, ни разкрива какво можем да очакваме от „Dolor Y Gloria“ в пъти по-добре, отколкото какъвто и да е подробен синопсис би могъл. Както се казва, една картинка струва колкото 1000 думи, а когато картинката е дело на Алмодовар, числото трябва да е доста повече. Вижте.

Изглежда прекрасно – ритъмът, атмосферата, визията, героите, всичко в този трейлър крещи Алмодовар и ни напомня защо толкова го обичаме и защо повечето му филми са несравними и велики. И позволете ни още веднъж да кажем колко се радваме, че с чудесния „Хулиета“ той успя да ни накара да забравим обидно слабия „Свалки в облаците“, който нареждаме сред най-големите ни разочарования. Нямаме търпение за „Dolor Y Gloria“.

За финал отново ви представяме думите на Педро Алмодовар за темите на филма:

Първите любови, втори любови, майка, смъртност, актьор, с когото е работил режисьорът, 60-те, 80-те и настоящето. Празнотата, неизмеримата празнота пред невъзможността да продължиш да правиш филми. И творчеството, филмово и театрално, и невъзможността да разделиш произведението от живота на твореца.

pain-and-glory-img04-20190201 pain-and-glory-img05-20190201 pain-and-glory-img06-20190201 pain-and-glory-img02-20190201 pain-and-glory-img01-20190201

Режисьор и сценарист на „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”) е Педро Алмодовар („Ела, завържи ме“, „Всичко за майка ми“, „Говори с нея“), а в ролите освен Антонио Бандерас и Пенелопе Крус, ще видим и друга голяма любимка на режисьора – ветеранката Хулиета Серано, Асиер Ечеандиа, Сесилия Рот, Раул Аревало и др.

Испанската премиера е на 22 март.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте