Имаше един кратък момент, след обидно слабия „Свалки в облаците“, в който се притеснявахме, че големият Педро Алмодовар може да е изгубил „моджото си“, но той бързо успя да ни опровергае с чудесния „Хулиета“ и ни накара да се чувстваме неудобно, че след десетилетия на страхотни филми (някои от които шедьоври), само заради една грешна стъпка, сме си позволили да го съдим толкова остро и да си мислим най-лошото.

Сега обаче всичко е наред и очакваме новия, двадесет и първи филм на испанския режисьор с традиционното нетърпение, още повече, че за него Алмодовар отново ще разчита на двама от най-любимите си и успешни актьори – Антонио Бандерас и Пенелопе Крус, с които работи от години.

Deadline съобщават, че в края на юни Педро Алмодовар ще започне снимките на „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”), който ще разказва за серия от срещи, които Алмодовар описва като „някои физически, а други десетилетия по-късно като спомен на отдавна прехвърлил зенита си филмов режисьор“ и добавя, че темите ще бъдат:

Първите любови, втори любови, майка, смъртност, актьор, с когото е работил режисьорът, 60-те, 80-те и настоящето. Празнотата, неизмеримата празнота пред невъзможността да продължиш да правиш филми. И творчеството, филмово и театрално, и невъзможността да разделиш произведението от живота на твореца.

В допълнение Педро Алмодовар споделя, че за разлика от „Хулиета“, протагонистът в  „Dolor Y Gloria” ще бъде мъж (Антонио Бандерас) и филмът ще е с участието на две актриси, които обожава – Пенелопе Крус и ветеранката Хулиета Серано.

Засега няма никакви други  подробности за „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”), но ще се ослушваме и ако изскочи нещо интересно, ще споделим. Предвид началото на снимките през юли, не очакваме филмът да се появи по-рано от следващата година, като за премиера най-логично звучи следващото издание на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *