Снимков поглед към „The Dark Crystal: Age of Resistance” на Netflix

от на 2018-12-18
 

Titlecard-DarkCrystal-bluray

Малко повече от половин година, след като Netflix и The Jim Henson Company разпространиха един чудесен тийзър, с който обявиха, че работят по „The Dark Crystal: Age of Resistance” – сериал, предистория на революционната куклена класика на Джим Хенсън и Франк Оз от 1982 г. „Тъмният кристал” („The Dark Crystal”), която е един от любимите филми от детството ни – получаваме нов поглед към проекта. Три снимки, придружени от пълния актьорски състав, който ще озвучава героите.

Действието на „The Dark Crystal: Age of Resistance” се развива много години преди събитията от „Тъмният кристал”. Светът на Тара умира. Кристалът на истината, който е сърцето на Тара – източник на неизмерима сила – е увреден от злонамерената раса на скексисите и нещастие и болести покоряват земите. Когато тримата гелфлинги Рейн, Бреа и Дийт откриват ужасяващата тайна на скексисите, те поемат на епично пътешествие, с което запалват огньовете на бунта и епичната битка за спасяването на света започва.

Ролите на Рейн, Бреа и Дийт озвучават както следва Тарън Еджертън, Аня Тейлър-Джой и Натали Еманюел. Сред останалите актьори са Катрина Балф, Хелена Бонам Картър, Харис Дукинсън, Натали Дормер, Еди Изард, Тео Джеймс, Тоби Джоунс, Шазад Латиф, Гугу Мбата-Роу, Марк Стронг, Алисия Викандер, Харви Файърстайн, Марк Хамил, Ралф Инесон, Джейсън Айзъкс, Кийгън-Майкъл Кий, Олафур Дари Олафсон, Саймън Пег, Анди Самбърг и Дона Кимбал.

Наистина впечатляващ състав и за първи път сме съгласни с дежурните изказвания на продуцентите. Какви са те може да откриете, след като видите как точно ще изглеждат тримата главни герои Рейн, Бреа и Дийт.

Рейн

Рейн

Дийт

Дийт

Бреа

Бреа

Изглежда, че стилът на оригинала е напълно запазен, точно както се надявахме, предвиди факта, че Брайън Фроуд – дизайнерът на съществата на „Тъмният кристал”, който има огромна вина за култовия статут на филма, е ангажиран творчески със сериала. Нямаме търпение да видим истински трейлър.

А сега, ето споменатите коментари. Синди Холанд – вицепрезидент на оригиналното съдържание в Netfix, споделя:

За да отговорим на уникалния визуален свят на „The Dark Crystal: Age of Resistance”, знаехме, че трябва да привлечем невероятни таланти, които да добавят дълбочина на изключителните кукловоди, които вдъхват живот на героите. Горда съм да кажа, че това може би е един от най-добрите актьорски екипи, събирани за любимо ТВ шоу или филм, и сега съм дори по-въодушевена за феновете, които ще се върнат в Тара заедно с нас, както и за новите зрители, които ще открият този свят за първи път.

Лиса Хенсън, дъщеря на Джим Хенсън и изпълнителен директор на Jim Henson Company, не остава по-назад:

Смиряващо е да видим толкова много наистина талантливи актьори да се присъединят към вселената на „Тъмният кристал“ и да дадат гласовете си за „Age of Resistance”. Подобно на оригиналния филм, добавяме актьори от най-висок калибър, които ще добавят текстура и диапазон към куклените изпълнения, които са в сърцето на поредицата. Вълнуващо е да видиш събран този екип от артисти, кукловоди и актьори, много от тях вдъхновени от филма на баща ми, да работят заедно за осъществяването на този уникален свят – чрез изпълнение и занаят – в мащаб, рядко виждан в наши дни.

Режисьор на „The Dark Crystal: Age of Resistance” е Луи Летерие („Транспортер 2”, „Невероятният Хълк”, „Зрителна измама”, „Агент полуинтелигент”). Сценарият е дело на Джефри Адис и Уил Матюс („Life in a Year”) и Хавиер Грило Марксуош („Lost”, „The 100”), които са и ко-изпълнителни продуценти, наравно с Бланка Листа. Лиса Хенсън, Хали Станфърд и Луи Летерие са изпълнителни продуценти, а продуцент е дългогодишната партньорка на Джим Хенсън Рита Перуджи.

Премиерата на „The Dark Crystal: Age of Resistance” се очаква през 2019.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте