Крис Маккей заменя Робърт Родригес като режисьор на „Джони Куест”

от на 2018-11-10
 

Крис Маккей, режисьорът на „Lego Филмът: Батман”, ще се залови да режисира отдавна планираният игрален филм за Джони Куест, вдъхновен от класическата анимация на Hanna-Barbera от 60-те години. Филм по анимацията се замисля още през 90-те, а последно чухме за него през 2015, когато за режисьор беше обявен Робърт Родригес. Оттогава явно нещата са се променили и проектът се поема от Маккей.

Джони Куест” („Jonny Quest”) разказва историята на титулярния герой Джони, който пътува по света заедно с баща си, който е известен учен, осиновения си брат Хаджи и техния бодигард, бившият агент от тайните служби Рейс Банън. Четиримата имат различни приключения и разрешават мистерии, които застрашават света. Една от ранните версии на сценария е описана като „Индиана Джоунс среща Джеймс Бонд за юноши”. Една от ранните версии на филма пък е щяла да събере на екрана Зак Ефрон и Дуейн Джонсън, което въобще не ни учудва, тъй като той беше първото име, което ни изскочи в главата като чухме описанието „бившия таен агент Рейс Банън”. Според всички сведения, от Warner Bros. все още искат да наемат „голяма звезда” за ролята на бодигарда – нека залагането започне сега!

джони куест

И докато все още е рано да предричаме каквото и да било, имайки се предвид от колко време този филм не може да се задвижи, екипът, който се върти около него, звучи общо взето обещаващо. Отдавна си мечтаем да се завърнат вече поизлезлите от мода приключенски тип филм, именно като „Индиана Джоунс” – не толкова наблягащи на масивните ефекти, колкото на пътуването, изграждането на интересен и богат свят, из който хитри и чаровни герои свистят напред-назад. Последната версия на сценария на „Jonny Quest”, за която знаем, е на Тери Росио. И докато не се знае дали тя ще остане финалната, това име ни носи надежда именно за приключенска история – все пак той е сценарист на „Аладин”, „Пътят към Ел Дорадо”, „Маската на Зоро” и „Карибски пирати” – до един добри примери за истински приключенски филми.

За разпадането на сделката с Робърт Родригес няма никакви обявени причини, но предполагаме, че голям фактор е монументалното начинание, което той пое с „Alita: Battle Angel”. Дори преди това да се случи обаче, „Джони Куест” („Jonny Quest”)  от прекалено много време седи забит на дънното на development hell-а, така че все още ни е трудно да сме сигурни, че и този път наистина ще се задейства. За сега единственото, за което се надяваме, е да последват сравнително скоро и други обявления, а да не чуем отново за проекта след 3 години, когато пак фиктивно ще сменят я режисьор, я друго.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2018-11-10 at 13:22

  Робърт Родригес вероятно чака за необявеното продължение на Алита

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-11-10 at 16:08

  Няма да е особена загуба за киното, ако Родригес спре да снима изобщо.

  Отговор

  • radi
   2018-11-10 at 18:23

   Преди 7-8 години, когато не се интересувах от кино новини си мислех, че Родригес е от ранга на Тарантино


  • UZUMAKI
   2018-11-11 at 02:40

   😀


  • Riddick
   2018-11-11 at 15:12

   Няма да е особена загуба, и ако този проект не види бял ден…..


  • radi
   2018-11-11 at 16:18

   Ако е от рода на Индиана Джоунс , защо не :)


 • Milbo
  2018-11-10 at 23:16

  Родригес революционер – той не кинаджия…

  Отговор

 • 2018-11-11 at 02:53

  Айде Бе! Родригез се друса с прототипи на медикаменти и продава телесните си течности, за да събере част от парите за Ел Мариачи. Самият филм е неизчерпаем източник на вдъхновение за хардкор кинаджията. Прочети „Rebel without a Crew: Or How a 23-Year-Old Filmmaker With $7,000 Became a Hollywood Player“.

  Отговор

  • 2018-11-11 at 16:33

   Съгласен :)
   Малцина са филмите, с такава енергия, каквато има „Ел Мариачи“. Rebel Without a Crew ми стои до бюрото от няколко месеца и още не съм намерил време да я подхвана : ))
   И все пак е му е време да се захване с нещо по-негово като кино на РР.


 • 2018-11-11 at 10:54

  „Тарантино е кретен, който само краде от другите и компилира откраднатото. Няма нищо оригинално в това. Това не го прави режисьор. Той е един никаквец сравнен с великите холивудски имена като Джон Хюстън, Алфред Хичкок или Били Уайлдър. Те имаха класа. Тарантино просто претопля стари ястия.“ Енио Мориконе

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2018-11-11 at 23:00

  Родригез може и да е „един никаквец сравнен с великите холивудски имена като Джон Хюстън, Алфред Хичкок или Били Уайлдър“, но определено е от имената, които ще се запомнят като създател на едни от най-смахнатите филми. Очакваме „Алита“ с нетърпение, дано не ни разочарова!

  Отговор

 • 2018-11-12 at 01:53

  Мориконе НЕ казва това по адрес на Родригез.

  Отговор

 • 2018-11-12 at 04:30

  No need to backtrack it, maestro. You told the truth.

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2018-11-12 at 10:03

  Извинявам се, явно асоциирам двамата в един събирателен образ. Така става, като четеш и пишеш, докато чакаш в задръстване! ?

  Отговор

 • 2018-11-12 at 10:19

  Аз пък се извинявам, че спамя форумът с неща, които не ме вълнуват особено, като личността на онзи човек, който е по-добре да не се назовава. Иначе Родригез го уважавам и въпреки, че съм скептично настроен към това CGI момиче, стискам палци за РР. Успешен ден, SkyT’Hunter!

  Отговор

Коментирайте