Трейлър и плакат на трилърът „Tyrel“ на Себастиан Силва

 

Няма спор, че темата за дискриминацията вследствие на различията между хората, било то относно тяхната раса, пол или сексуална ориентация, обсебила Холивуд последните няколко години, печели интереса на публиката и снизходителността на критиците.

След успеха на „Бягай!“ на Джордан Пил, който спечели „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий на миналогодишните награди на академията отново се сблъскваме с проблема за расовите различия този път с трилъра „Tyrel“ на режисьора Себастиан Силва („Old Cats“, „Magic Magic“).

Историята се съсредоточава около Тайлър (Джейсън Мичъл), който отпътува към планините за да празнува рождения ден на свой приятел, заедно с още хора, които не познава. Не след дълго обаче той разбира, че е единственият чернокож в компанията, а към нея постоянно се включват нови лица. Чувствайки се не на място, Тайлър не подозира в какво ще се превърне иначе безобидната екскурзия.

Tyrel“ беше представен на филмовия фестивал в Сънданс в началото на тази година, където не си тръгна с награда, но получи доста положителни отзиви. Ето, че сега, с наближаването на премиерата на филма, дебютира и неговият първи трейлър. Насладете му се:

Трейлърът умело успява да внуши у зрителя чувство на враждебност и отхвърленост, като страхотната игра на Мичъл те кара да повярваш че героят се чувства не на място сред колектив от непознати. Разбира се сравненията с творчеството на Джордан Пил са неизбежни, но изглежда от студиото приемат този факт като предимство представяйки филма като тазгодишния отговор на „Бягай!“.

Представяме ви официалният синопсис на филма, както и първият му плакат.

Tyrel“ проследява Тайлър, който придружава приятеля си на екскурзия до планините за да отпразнуват рожденният му ден, заедно с още хора които не познава. Веднага щом пристигат стават ясни две неща, че той е единственият чернокож в компанията и че ще бъде уикенд придружен с много алкохол. Въпреки че Тайлър е приветстван добре, той се чувства не на място. Комбинацията между тестостерон и алкохол започва бавно да излиза извън контрол и екскурзията на Тайлър се превръща в кошмар.

плакат

Режисьор и сценарист на „Tyrel“ е Себастиан Силва („Old Cats“, „Magic Magic“). В ролите освен Джейсън Мичъл влизат още Кристофър Абърт, Майкъл Сера, Кейлъб Лондри Джоунс, Ан Дауд, Майкъл Зиган  и др.

Премиерата на филма е на 5 декември.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте