Време е за летните трейлъри на есенните филми! Топлите месеци може да не са най-богатият на качествено кино период от годината, но определено ни дават поглед към бъдещите фаворити в предстоящия awards season. Именно нататък изглежда се е запътил Джоел Еджертън с втория си режисьорски проект „Boy Erased“.След като дебютният му „The Gift“ се оказа качествен, но не претендиращ за шедьовър психотрилър (с участието на Ребека Хол и Джейсън Бейтман), сега австралиецът явно е по-уверен в способностите си, защото материалът, който е избрал, е изключително сериозен.

Както вече писахме, „Boy Erased“разказва за 19-годишния Джаред (Лукас Хеджис, чиято звезда изгря в „Манчестър край морето“ на Кенет Лонерган) и за това как консервативните му родители Маршал (Ръсел Кроу) и Нанси (Никол Кидман) вярват, че хомосексуалността на сина им може да бъде излекувана. Дажред е изпратен в лагер за превъзпитание, където ултра религиозният ръководител на програмата Виктор Сайкс (в ролята е самият Еджертън) си служи с доста жестоки методи, за да накара поверените му момчета да променят сексуалните си предпочитания.

Ето и официалния трейлър:

От това, което виждаме, изглежда, че Еджертън е подходил доста отговорно към темата, защото героите са комплексни, а не клиширани подобия на истински личности. Диалогът е смислен и задълбочен и по всичко личи, че целият актьорски състав подхожда с много сърце и отдаденост.

Надяваме се „Boy Erased“ да не залита към мелодраматичното само, за да се добере до номинация за „Оскар“, но при „трудните“ за гледане филми този риск винаги съществува. Очакванията ни за качествено кино обаче биха били високи дори само заради присъствието на Никол Кидман, която рядко прави грешки при избора си на проекти, така че засега сме оптимистични. Освен това в интервю Еджертън казва, че е искал да бъде максимално обективен в изобразяването на персонажите и да подчертае, че в историята няма злодеи, защото всеки мисли, че постъпва правилно. Мотивацията му ни звучи повече от добре.

плакат

В ролите ще видим още канадския режисьор Ксавие Долан и певеца Трой Сиван, а разпространител в Focus Features, в чието портфолио са считаните за предстоящи хитове „On the Basis of Sex” и „Mary Queen of Scots“.

Премиерата на „Boy Erased“ ще бъде през ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

26 Comments

  1. Ебаси…. от нагодина половината филми ще са педераски…..
    Време е да отворим лагерите….

  2. Пак ли филм за гейове бе………докато не стане някаква норма всичката извратеност, либерлния булшит на Холивуд ще бълва такива каши.

  3. Аз вече привикнах, нямам търпение да го номинират и после трепетно изгледам! ? ?

  4. хетеро-джендърите лаят. холивудският елджибити керван си върви.

  5. К’во сте се размрънкали всички. Нека има филми на всякаква тематика, стига да има смисъл от направата им, с други думи да има интересна за разказване история, каквато, съдейки от трейлъра, присъства. Недоразумения като „Call me by your name“ са друга работа.

    1. То няма лошо от разнообразие, но педалските разнообразия да си ги гледат в специализираните за това сайтове. Ще докарат децата до това да си мислят че е нещо нормално да си педал или лесбийка. Господ да ни пази!

    2. Не е нормална фиксацията да се определят хора. Тук и LGBT обществото не е изцяло безгрешно. Но всяко напъхване на човек в кутията на сексуалната ориентация и оттам какво е правилно и не, когато си хетеро, г*й, л*збийка и прочие, по-скоро изкуствено създава проблем. Отделно ние в източна Европа и на Балканите имаме специално отношение по тези въпроси. Уважавам тази загриженост и е добре дa предупреждаваме децата си. Иначе САЩ си правят филми с ‘г*йски’ подтекст от време оно. Rope (1948), American Psycho (2000). Тези филми са всъщност ‘опасните’, защото действат на подсъзнателно ниво и програмират зрителя. „Boy Erased“ ‘говори’ буквално по тези теми.

    3. Напълно съм съгласен. Предлагам като превантивна мярка всички такива хора да бъдат затворени на едно място и със силата на Бог да се излекуват.

    4. „Call me by your name“ не съм го гледал. Според познати е много добър. Според сериозни кинаджии не е напълно автентичен и мотивациите на персонажите се разминават с действията им. Нямам нищо против филмите на тази тематика. Както вече казах, добре е да се изследват намеренията зад дефинициите. Религията е друга схема за контрол, която само усложнява дискусията.

  6. Елтън Джон заяви, че няма да остави наследство на децата си, за да ги научи на труд. Децата му знаеха че баща им е гей, но не предполагаха че е чак такъв педераст…

    1. Прав е човекът. Трудът изгражда.

  7. Към Hello there!Ей мръсен нетолерантен боклук.що не затвориме тебе,а?и да те откажем от жените( не че те неса се отказали отдавна от тебе) За ,,Призови мес твоето имесъм съгласен-филмът не е гей ,защото никой от направилите няма и бегла представа за какво става дума.Към, Иван-нормално е да си гей или лесбийка-ненормално е да си задръстено хетеро дето носи чорапи на отворени обувки.Да обичам мъжете и години наред съм дискриминиран заради това.
    Хайнрих искам да съм началник на лагера, в който ти щесии всяка вечерда ти показвам колко не си прав

    1. А уж сте нежни души, извратихте се бе еййй!

    2. Ходи се гръмни някъде бе извратен ненормален педераст….
      Вие сте психично болни хора бе, които даже не подлежат на лекуване. Само лагери трябва за вас… Газови камери и зарин…
      Ма то народа някой ден ще му писне тотално и ще лапате куровете.
      извратени откачалки….
      Като си толкова отворен, що не идеш да живееш в саудитска арабия бе, да те еба в скапания олигофрен….
      Айде марш от тука педал смотан. навсякъде се навъдихте вече, няма отърване от вас. И тука наводнихте тоя сайт, та му ебахте майката… Ше ви еба в психясалите говна…

    3. @Papa joe Ле-ле, наистина ли никой не откри иронията във въпросния ми коментар, който беше насочен към Иван, провокиран не от друго, а от трейлъра на филма и репликата му „Господ да ни пази“, мисля, че е доста очевидно. Всичко ли трябва да ви се обяснява 🙁

  8. Хайнрих не се ядосвай, в края на вечерта господина го поема с уста и задник, а не ти. Той да му мисли и гълта!

    Семейство гейове се къпят във ваната…. пляскат се и си подхвърлят едно лайно. Влязъл комшията видял ги и пита….
    – Какво става тука? Какво правите?
    – Ами къпем бебето!!!

  9. Айде Хайнрих ела ме оправи или пък не можеш,защото ти е малък.Ти си луд,щом без диплома за психиатър определяш кой е ненормален и кой не.Съжалявам не можевсички да бъдем жалки хетеро персони, на които светът им е вечно крив,защото не се побира в малките размери на мозъка,члена и така нататък.Аз не се приемам за луд,ненормален ,извратен.Това ми е природата и ако беше малко по начетен( фашизоид си защото товае най-лесно друг мисли вместо теб)щешеда знаеш ,че ние сме тук от началото на света и ще пребъдем.тази омраза към гейовете говори и за патология или жените не ти пускат,или гаджето ти е много грозна или ти самият си скрит гей.на много мои познати хич не им дреме с кой си лягам-те ме оценяват по друго-по отношението.Хайнрих не ме е страх от теб.остави си телефона и да се разберем кой кого ще оправи…може пък и да ти хареса…бу ха ха..и към Иван да правя редовно секс и го поемам и ми е хубаво ,за разлика от вас дето сигурно гледате жени само по еротичните канали……..чудя се какви ли мазохистки биха се съгласили да са със някой от Вас.аз определено няма да търпя нито минута фасоните ви за превъзходството на смотаняка…странното е че филмът под който спамим е точно за това-ограниченото съзнание,което не позволява другитеда бъдат ,каквито искат.

    1. Не го мисли, само го поеми. Cheers!

    2. Много си далеч от истината скапан педал. Инженер съм по професия, имам много добра работа изкарвам добри пари и имам чудесна и любяща съпруга и две прекрасни деца….
      Но ти си просто прекалено малоумен, че да го осъзнаеш.
      Не знам само що се обиждаш като те нарекат педераст, като си сам си принаваш, че си просто един обикновен смотан педераст.. Това ми напомна приказката Крадеца вика дръжте крадеца….
      Съдейки по приказките ти веднага се разбира че ще донесете 100 менци вода да изкарате всички останали лоши или страдащи от някакви комплекси, без изобщо да осъзнавате елементарния подход по който го правите доказвайки ниския ви интелектуален капацитет.
      Но за да осъзнаеш нещо трябва да имаш мозък. А при теб личи липсата му отдалеч.
      Винаги ще обяснявате колко добри сте вие и колко лоши са всички останали. Колко умни сте вие и колко глупави са всички останали. По този начин просто доказваш правотата на всикчи оснаали, но не и на твойте думи. Думи на един обикновен прост педераст…
      А сега лапай и се потапяй, курво…

      П.С. Само гпупака се обижда, когато го наречеш такъв.

  10. Иване що завиждаш на хората дето им поемам и гълтам.май защото ти само може да си мечтаеш за това.Hello there не виждам ирония,,взатварянето в лагери“много като нас са загинали в такива,било съветски, било нацистки и някак не е смешно

    1. От снощи вече сънувам Village people, ойй Папи! Папкай, папкай, че който не слушка и не папка, семка да не вкуси!
      ПС и да изкъпеш дятиту!

  11. Ебем ти хомофобията, ебем ти нещото 😀 (то чак грозно)… Айде малко по-толерантно и възпитано бре пиленца, коя година сме. За хайнето разбрахме, че му става пишльока всеки път като види хубави момченца в някоя новина (дори да няма гейщина) :D. Папи пропуснал си му иронията в избликът на гневност. Все пак благодаря за важно споделената информация, че гълташ и лапаш, все съм си мислел, че повече обичаш да боцкаш.

  12. Този процес български изглежда наистина необозримо дълъг …няма край и това е то….

    Децата ми не са заобиколени от кретени като пишещите по-горе, т.е. трябва да не ми дреме, че има кретени, но ето – пука ми…Защо трябва да приемаме за ок нещо, което не е ок ?

    Към Дринов и колеги: редактирането е въпрос на избор, но три прости думи:
    1) . Когато нещо не е по темата, НИКОЙ който се интересува от нея няма да загуби НИЩО, ако не прочете излияния НЕ по темата. Загубили ще са САМО тези, които търсят поводи за кретенизми, а не да ДОБАВЯТ нещо.

    2) Защо след като Велина Дерилова си е направила труда да нашише това, под написаното от нея трябва да се мандахерцат тези кретенски несвързани постове ? Що за работно място е това в което се приема за ок да те псуват, на практика ? Ако всички дошли да се уригват игнорират напълно написаното от нея – какво е това ? С каква дума може да се опише ? I mean what is this, really ?

    3) Всички издания на различни езици по света, които стават за четене – какво правят с коментарите ? И защо.?…Това е поемане на отговорност в момент когато съответните идиоти не могат и не искат да го направят защото са прекалено тъпи да разберат колко са тъпи. As simple as that ! Защо Велина трябва да чака някой друг да му дойде акъла в главата ? Както се вижда по-горе – това prosto няма да се случи.

    4) Finally, there is absolutely NOTHING cool about some halfwit idiots being utterly idiotic. It will be cool if both girls and boys, of all stripes and orientations share thoughts, ideas and challenge one another in a spirit of fereedom and respect. Potentially we all have something to contribute.
    Why let the bad guys win ?

    1. Що за либерални глупости , за каква свобода и респект говориш ?!?! Отиди в Америка, където в момента, ако си мъж и погледнещ или заговориш жена не се знае колко лошо ти се пише, цялата им нация е толкова настръхнала, а мисленето им е толкова объркано и подстрекавано от либералните медии…. даже обмисляли в страната на свободата, да премахват мъжки и женски тоалетни, защото било сексистко спрями половете и неориентираните,другоориентираните , зоофилите и други….

  13. Нека подкрепим педалите, педофилите и зоофилите, ОТЗАД!!!

    Толерасти и Либерасти от цял свят, обединете се!!!

  14. Ей, педали прости. Като искате да бъдете такива, бъдете си такива, никой не ви пречи да бъдете, каквито си искате. Просто престанете да досаждате и да насаждате вашето мнение и мислене на всички останали хора. Вие дори не осъзнавате проблема, нали…. Обясних ви го в едно изречение, но ако сте прости да го разберете, проблема си е ваш. И точно това дразни хората. Искаш да си педал. Ми добре бъди педал, няма проблем, но не ми го натрапвай.
    А изобщо осъзнавате ли колко сте прости? Нека ви питам нещо и им отговорете искрено. Като ревете срещу нас обикновените хора, че ние сме ви проблема и не ви зачитаме, осъзнавате ли какво ще стане с вас след 30-40 години, когато ислямистите стана мнозинство в цяла Европа, и дали ние сме ви реалния проблем? Помислихте ли какво ще направят с вас? И сега е по лесно да ревете срещу обикновените хора, защото знаете, че те са толерантни към вас и няма да предприемат ответни действия?
    Що не идете в Моленбек, например или някъде в друг ислямски квартал на Европа и не проповядвате там своите ценности? Идете там де….. Няма да отидете никога, нали? Щото знаете какво ще стане, нали?
    Иначе е лесно да плюем по всичко в интернет, колко са ни виновни всички…

    И честно казано развалихте хубавия сайт с олиофренските си либерални простотии. Но няма проблем, някой ден арабелите ще ви оправят….

    Напълни се сайта с 5-6 педала и олеле майко, Нарушават ни човешките права и ни обиждали. Ми, че как няма да ви обиждат. Я си вижте първо вашето поведение и тогава съдете. Защо не се погледнете в огледалото първо преди да съдите другите. И какво, сега ще се оплачете на „когото трябва“ и на защитниците на правата и ще подадете жалба, че ви обиждали я някакъв сайт ли?

    Пламене какво си седнал да обясняваш на тоя Милбо бе, не виждаш ли го като му четеш постовете, че е психично болен тоя…