Мислехме да оставим за утре тази новина, но ни засърбяха ръцете и рекохме да се направим на легитимен сайт за кино и да сме колкото се може по-актуални. Причината за липсата на желание в случая е предстоящият комиксов филм „Venom“ на режисьора Рубен Флейшър, който очакваме с цялото търпение на света. Вече споделихме с вас първия трейлър на филма, както и няколко снимки + кратък отзив от протеклия в Сан Диего Comic-Con. Днес обаче настана време да видим първия по-пълен поглед към предстоящата екранизация. Преди това обаче – малко информация за проекта.

Venom“ е първият от новата поредица филми на Sony, базирани върху герои от комиксите за Спайдър-мен, който обаче не принадлежи към киновселената на „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ и сделката между Sony и Disney, която вмъкна Том Холанд в света на Marvel. Симбионтът прави своя комиксов дебют в началото на 80-те, сприятелявайки се с Питър Паркър, преди да се насочи към тялото на Еди Брок. През годините Venom еволюира от злодей до неразбран анти-герой. Филмът проследява склонностите към насилие на симбиозата между човек и извънземно.

Вижте новия трейлър:

Уау, окей, това вече е доста по-обстоен поглед към самия Венъм, отколкото се надявахме да получим. Допада ни разговорливият симбиот, но не сме сигурни, че от „Venom” ще получим така желания нестандартен комиксов филм, който уж R-рейтингът обещаваше. Виждаме типична origin story и нелепо млатене с друг симбиот (още отсега ни става ясно колко ще е досадна точно тази сцена с героя на Риз Ахмед). Би било абсурдно да сме ентурсиазирани или да възлагаме някакви надежди на филма и поне авторът на тази статия със сигурност ще пропусне.

Преди време научихме, че този конкретен филм ще черпи вдъхновение от два комикса конкретно: „Lethal Protector” и „Planet of the Symbiotes”. Първият е комиксът, който превръща Венъм от еднопластов злодей в нещо като антигерой, именно там той се отделя от НюЙорк и заминава за Сан Франциско. В „Planet of the Symbiotes” пък Венъм посреща извънземна инвазия с помощта на Спайдър-мен, а в един от броевете се появява и самият Carnage, което ни кара да приемем слуховете, че Уди Харелсън ще е изиграе ролята.  Това е всичко, което знаем до момента, ще ви държим в течение, в случай, че излязат нови рекламни материали.

venom-2-1524552516855_1280w

Режисьор на „Venom” е Рубен Флайшър („Zombieland“, „Гангстерски отдел“), а в главните роли са Том Харди, Мишел Уилямс, Риз Ахмед, Джени Слейт, Уди Харелсън, Скот Хейз, Рейд Скот и др.

Премиерата е 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Ее Дринов къв е бърз. Този трейлър по-става от предишния. Ще се гледа и на голям екран

  2. Само на мен ли ми се струва или Томчо играе адски кофти и нелепо, на моменти гласът на Вената дразни. Ако ги нямаше големите дивотии с Поклонника на Аллах щеше да е много добре.

  3. Добър трейлър като цяло, но определено си личи елементарният предъвкан сценарии. Въпросът ми е: аз ли бъркам или сцената с битката между двата симбиота се развива на етажа на недовършена сграда ТОЧНО КАКТО В СПАЙДЪР-МЕН 3??? Сякаш режисьора си е казал „Ще го направим по-добре от Рейми!“ 😀 Другото, което се чудя е дали въобще ще покажат, че Венъм има негова си „паяжина“ – все пак и в комиксите и в анимацията точно тя е една от най-интересните му способности. Сигурно ще искат да избегнат приликата със Спайди, но ще видим… Най-големият въпрос е дали в този филм Брок ще се бие с всичките симбиоти или ще се съсредоточат само върху Riot и ще оставят останалите + Карнидж за следващи филми?

  4. The world has enough heroes… и въпреки това правим поредния посредствен и предъвкан супергеройски ориджин филм. Може и да го гледам наесен….

  5. Притеснявам се че Том Харди е на път да стане новият Джони Деп.

  6. Един от малкото филми за които може да се каже че със сигурност ще направят много пари.
    Трябва да поработят още върху гласа на Венъм защото дори и на американците ще им трябват субтитри.

  7. The Predator или Venom ще влезе в графата поносим тире гледаем. Очаквам вашите залози ?