Вчера видяхте първия трейлър на тазгодишния носител на „Златна палма” „Shoplifters” на Хирокадзу Корееда и изведнъж ни просветна, че всъщност сме пропуснали да ви представим предишния му филм The Third Murder”.

Хирокадзу Корееда е всепризнат майстор на киноразказа – в началото на юни японският режисьор ще навърши 56 години и има в актива си сериозен брой проекти, а дебютът му в игралното кино е бил на фестивала във Венеция през 1995 година с „Maborosi”. Самобитният автор има над сто награди и номинации от филмови форуми в цял свят за „After Life”, „Distance”, „Nobody Knows”, „Still Walking”, „Air Doll”, „Like Father Like Son”, „Our Little Sister”, „After the Storm”, както и „The Third Murder” – това е филмът му от миналата година, с който Корееда участваше в конкурсната програма на Венеция и беше номиниран за „Златен лъв”.

Предлагаме ви да видите трейлъра на филма, за да си припомните усещането за очакване да се потопиш в атмосферата на Изтока – независимо от това дали ще е абсолютно нетрадиционна семейна история или криминална драма…

Адвокатът на защитата по един заплетен криминален случай има различна теория за реалността и развитието на събитията по случая, за който работи. Делото е за обир и убийство, а заподозреният вече е бил в затвора в продължение на 30 години за предишно убийство. След доброволните самопризнания за вина по случая, единствената възможна присъда е смърт, но съмненията продължават да разяждат душата на адвоката, особено след като изслушва всичко, което имат да споделят обвиняемият и семейството на жертвата…

плакат

Главните роли в „The Third Murder” са поверени на Масахару Фукуяма и Койджи Якуширо, а филмът се появи на кино във Великобритания в края на март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *