Трейлър на трилъра „Dark Crimes” с Джим Кери, Шарлот Гейнсбур, Мартон Чокаш

от на 2018-04-12
 

Честно казано, бяхме забравили за този филм. Видяхме първи снимки в края на 2015 г. и оттогава насам, пълна тишина (или пък ако е имало нещо, ние сме го пропуснали). Ако сега за първи път чувате за проекта (или сте го забравили), става дума за вдъхновения от действителни събития от криминалната история на Полша трилър „True Crimes” (известен в щатите като „Dark Crimes”, както се вижда и от първия трейлър), разказващ за убийството на известен полски бизнесмен, което е описано със забележителни подробности в дебютния роман на писателя Кристиан Бала, който се превръща в главен заподозрян.

Една от главните роли в „True Crimes” – тази на детектива, разследващ случая – се изпълнява от Джим Кери, който, за съжаление, през последните години изтрещя тотално (всички са чували за откровено малоумните му „проповеди“ против ваксините, за величието на Исус и екзистенциализма) и кариерата му отиде в кофата. Надяваме се, че тук той ще успее поне мъничко да напомни за старата си слава, макар че не се сещаме някога да е бил наистина добър, когато го е раздавал сериозно. Да, в „Шоуто на Труман”, „Човек на луната” (ако не сте гледали „Jim & Andy: The Great Beyond“, силно го препоръчваме) и „Блясъкът на чистия ум” е страхотен, но и в трите определено има комедийни елементи. Дали ще се справи или не преценете сами в първия щатски трейлър

За съжаление трейлърът не ни грабва. Изглежда ни като средняшко евтино трилърче, което е жалко, тъй като историята е доста интересна и обещаваща. Джим Кери не ни дразни, но и не му вярваме, което комай е също толкова лошо. Дразни ни обаче Мартон Чокаш, който ни изглежда нелепо. Вярно е, че имаме някаква лична непоносимост (с която не ангажираме никого) към този човек, но може ли някой да ни кажe една наистина добра негова роля? Ние може да изредим няколко трагични. Относно другата наша голяма „любимка“ Шарлот Гейнсбур, тя поне винаги е на висота и тук ролята ѝ изглежда точно в нейната „area of expertise”.

Като цяло не сме доволни, но все още не сме загубили надежда. Ако вие смятате друго, споделете.

Режисьор на „True Crimes” е Александрос Авранас, а в ролите са Джим Кери, Шарлот Гейнсбур, Мартон Чокаш, Елени Русину, Пьотр Гловацки, Анна Полона, Агата Кулеша, Мая Осташевска и други.

Премиерата се очаква през 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Гаджето на Хърмаяни
  2018-04-12 at 13:54

  Жалко, че не осъзнавате трансформацията на Джим Кери. Малко хора наистина разбират през какво преминава. Вас Ви интересува само киното, за което ви разбирам, но коментирари от типа на „малоумните му „проповеди““ и че тотално е изтрещял не говорят добре за Вас

  Отговор

 • TTT
  2018-04-12 at 14:58

  Джим, когато реши, е огромен актьор (а не просто комик) и едно от най-скандалните пренебрегвания в историята на Оскарите, поне за мен, е когато не беше дори номиниран за ролята си в „Човек на Луната“. Но тук за съжаление хич не ми изглежда на мястото си. А ето и нещо готино от миналото с негово участие – https://www.youtube.com/watch?v=0BPL5tT9_2Y

  Между другото, като говорим за комици-особняци, в очакване съм да хвърля едно око на новия стендъп на Адам Сандлър (feat. кадри, заснети от Пол Томас Андерсън).

  Отговор

 • Milbo
  2018-04-12 at 19:50

  Here we go trollin’ ?

  Не мога да си представя, че горното е написано сериозно…Полската история май не е била сполучливо преведена на по-универсален език в този конкретен film – но това не прави пътя (на осъзнаване) на Кери и последващите му (лични) избори неприемливи …Може би са такива за индустрията, но не и за него.

  С две думи – той преди време реши, че ще престане да се прави на идиот и ще говори това, което мисли без да му пука за индустрията, тъпите (в повечето случаи) филми в които няма да бъде кастнат и безумните глупости, които трябва да говори докато прави реклама на поредният индустриален продукт-филм. (Линкът по-горе към безмислените въпроси на питащата са добър пример: той откзва да играе по правилата и да говори тъпотии). Такива хора има много – след успешна или неуспешна кариера решават, че ‘смисълът’ е ‘някъде другаде’. Ние сме чули и разбрали за Джим Кери, а не за всички милиони други като него, защото той е много по-известен.

  Още навремето при него се забелязваше една горчивина и подтекст в нещата, които казва. Мисля, че той винаги се е дразнил от очакванията на публиката, че трябва да бъде развличана, от правилата на индустрията и от това, че от него се очаква да прави или да бъде нещо, което той не иска.

  Сега той верятно е по-верен на себе си. Не кариерата му е отишла в кофата, а той е взел съзнателно решение да излезе от кофата в която е бил докато е участвал в този холивудски цирк. Той няма нужда от нашето разрешение или одобрение. Нашето одобрение is irrelevant. Също така, както е видно от дългия списък по-долу, той се е опитвал и се опитва да допринася с каквото може:

  Causes to which jim carrey has donated money:
  AIDS & HIV,
  At-Risk/Disadvantaged Youths,
  Autism,
  Bullying,
  Cancer,
  Children,
  Disaster Relief,
  Family/Parent Support,
  Health,
  Homelessness,
  Human Rights,
  Mental Challenges,
  Parkinson’s Disease,
  Poverty,
  Senior Citizen Support,
  Veteran/Service Member Support

  Отговор

 • Преслав Наумски
  2018-04-13 at 11:35

  Джим Кери е антиваксър! От тук насетне всякакви опити за защитаването на умствените му способности, са напразни!

  Отговор

Коментирайте