GdeQXVyNDg2MjUxNjM@

Зад борда“ („Overboard“) на Гари Маршъл с Кърт Ръсел и Голди Хоун е една от най-любимите ни романтични комедии от 80-те, но въпреки това никога не сме приемали идеята за римейк на нож, тъй като според нас един леко осъвременен вариант на историята би могъл да работи изключително добре в света, в който живеем днес. От друга страна, никога не сме проявявали и абсолютно никакъв интерес към проекта и единственият момент, който успя да привлече вниманието ни, беше кастингът на Ана Фарис, за която смятаме, че е идеален заместител на Хоун. Сега обаче е време да погледнем към филма, тъй като вече има първи трейлър и можем да видим какво ни очаква.

За тези от вас, които не са го гледали, с две думи, оригиналният „Зад борда“ разказва за ужасно разглезената богаташка Джоана Стейтън, която се държи изключително лошо с дърводелеца Дийн Профит, който ѝ прави гардероб на изключително луксозната яхта на съпруга й. Когато пада зад борда и получава амнезия, Дийн решава да ѝ върне за ужасното държане като я убеждава, че тя е негова жена и майка на децата му и я взима да живее в скромния си дом. Разбира се, можете да се досетите, какво се случва в крайна сметка. Новата версия предлага размяна на половете – жената, изиграна от Ана Фарис, е бедна и трудолюбива самотна майка, а мъжът, в ролята Еухенио Дербес, е богат и нахален плейбой. Вижте трейлъра.

Честно казано, изглежда ни ужасно във всяко едно отношение, особено откъм хумор – направо е болезнено несмешно. И принципно хитрата идея за размяната на половете, която можеше да е интересен социален коментар на модерното ни общество, стои като самоцелна кръпка, сложена заради грешните причини. И ще ни прощава Еухенио Дербес, който е огромна (може би най-голямата) латино звезда в Щатите, но ни стои абсолютно нелепо. Определено ще пропуснем този филм.

Режисьор на „Зад борда“ („Overboard“) е Роб Грийнбърг, който е и сценарист наравно с Боб Фишър. В ролите са Ана Фарис, Еухенио Дербес, Ева Лонгория, Джон Хана, Джош Сегара, Сузи Кърц и др.

Премиерата е 20 април 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *