Формата на водата

С леко закъснение ви представяме финалния трейлър на „Формата на водата”, който беше награден със „Златен лъв” на изминалия, 74-и фестивал във Венеция. Очакваме всеки филм на Гийермо дел Торо с нетърпение и този не е изключение. Адски сме щастливи от факта, че ще можем да го видим на голям екран този декември, като част от стартиращата след броени дни Киномания (според информацията филмът няма да има редовно разпространение по кината у нас).

Според хората, които са гледали „Формата на водата”, новият трейлър издава прекалено много от историята и въпреки че силата на филма е в чувствата и емоциите, които предизвиква, а не в сюжетните изненади, може би ще искате да го пропуснете. Вместо това може да видите запис на живото включване на Гийермо дел Торо по повод трейлъра, в което режисьорът разкрива любопитни подробности около създаването на филма и маркетинга.

Една приказна история от друг свят се случва във времето на Студената война в Америка в началото на 60-те години. Самотната Елиза работи в тайнствена, високосекретна правителствена лаборатория и се чувства окована в живот, изграден от тишина и изолация. Но съдбата ѝ се променя завинаги, когато тя и нейната колежка Зелда откриват един таен експеримент…

shape_of_water_ver3_xlg

Режисьор на „Формата на водата” („The Shape of Water”) е Гийермо дел Торо, който е и сценарист заедно с Ванеса Тейлър. Оператор е Дан Лаустсен, а музиката е дело на Александър Деспла. В ролите са Сали Хоукинс, Дъг Джоунс, Октавия Спенсър, Майкъл Шанън, Майкъл Щулбарг, Ричард Дженкинс и др.

Българската премиера на филма е на 17 декември в рамките на Киномания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *