Парк Чан-Уук работи по мини-сериал „Малката барабанчица“ по Джон льо Каре

от на 2017-11-09
 
Парк Чан-Уук

Парк Чан-Уук

Ако вярвахме в съществуването на висша сила, в момента все още щяхме ѝ отправяме горещи благодарности (дори и под формата на жертвоприношения, ако го изисква), че след сериозно чакане, на изминалия Cinelibri най-накрая гледахме отличния, сексуално зареден драма-трилър „Слугинята“ на Парк Чан-Уук (или Чан-Ук Пак, ако предпочитате). Огромни почитатели сме на корейския режисьор – обожаваме „Oldboy” и другите два филма от „The Vengeance“ трилогията „Sympathy for Mr. Vengeance“ и „Lady Vengeance“, както и последните му филми „Thirst” и „Stoker” – и когато получим възможност да видим някой от филмите му на голям екран, няма как да не сме доволни.

Следващият проект на Парк Чан-Уук обаче със сигурност няма да стигне до кината, защото става дума за телевизия. Daily Mail съобщават, че Парк ще оглави подготвян от BBC One и AMC мини-сериал от шест части по романа „Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) на майстора на шпионските истории Джон льо Каре. В центъра на историята е млада актриса на име Чарли, която е привлечена в света на шпионажа, за да спре терорист, чиито примитивни бомби убиват хора по цял свят. За ролята на Чарли е избрана обещаващата Флорънс Пю („Lady Macbeth”).

Ето какво споделя Парк Чан-Уук за „Малката барабанчица“:

От всички шедьоври на Льо Каре този, който обичам най-много, е „Малката барабанчица“. Ядрото на историята е един изключително болезнен, но вълнуваш роман. Това е, което прави историята универсална, да пресича граници и езици и позволява да остане невероятно актуална. Да се адаптира подобна страхотна творба, без да се загуби интегритета ѝ, е необходимо времето и дълбочината на телевизионен сериал и съм развълнуван от перспективата да видя как „барабанният ритъм“ на Флорънс Пю, най-енергичната млада актриса, която съм виждал напоследък, ще „резонира“ с публиката.

Ние също нямаме търпение. Парк Чан-Уук за първи път ще работи в телевизията, но нямаме никакво съмнение, че ще се справи повече от подобаващо. Разбира се, и самата история е допълнителна причина да очакваме „Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) с голям интерес.

За финал, просто за информация, споменаваме, че „Малката барабанчица“ веднъж вече е адаптиран за екран през 1984 г. от Джордж Рой Хил (също голям наш любимец), където ролята на Чарли се изпълнява от Даян Кийтън. Ето и един малко по-подробен синопсис:

Палестински бомбаджия е убил израелски дипломат и неговото семейство. Израелският план за неговото неутрализиране е доста сложен и включва американската актриса Чарли, която трябва да се внедри като приятелка на брата на бомбаджията, след като Израел го залови и убие. Чарли попада в свят, където започва като актриса, след това става шпионин, после е тренирана от палестинците за партизанин и накрая е изпратена да достави бомба. Тя не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.

Малката барабанчица

коментари
 
Отговорете »

 
 • христиана
  2017-11-10 at 22:56

  мацката, която са избрали за главна роля, е супер.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-11 at 01:02

  Малко новини ме карат да се вълнувам така, както се вълнувам от новини за Парк Чан-Уук.

  Отговор

Коментирайте