Зимата наистина идва, но дори да не харесвате студеното време, една от малките утехи са обещаващите кино заглавия, които чакаме от месеци насам. Тази есен почти няма да излизаме от кино салона и една от причините е екранизацията по романа на Ю Несбьо „Снежния човек” на режисьора Томас Алфредсон („Покани ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”).

Вече ви представихме чудесния първи трейлър в предишната новина по темата Припомняме ви, че невероятният актьорски състав е воден от Майкъл Фасбендър и Ребека Фъргюсън, а в поддържащите роли ще видим Тоби ДжоунсДж. К. СимънсВал КилмърШарлот Генсбур, Клои Севини и Джеймс Д’Арси. Достатъчно причини да си отбележите с червено в календара датата 13 октомври. Ако все още се колебаете, дано този чисто нов международен трейлър помогне:

Изглежда невероятно! Операторското майсторство на носителя на Оскар Дион Бийби („Мемоарите на една гейша”) в съчетание с изключителните северни локации и декорите на Мария Джукович („Часовете”, „Игра на кодове”) създават въздействаща атмосфера, която само можем да си представим колко адекватно ще се слее с актьорските изпълнения на споменатите по-горе звезди. И за капак на всичко – имаме чудесен литературен източник за основа. Този трейлър напълно потвърждава впечатленията ни, че това ще е един от най-добрите филми тази година.

Ако сте пропуснали романа на Несбьо и от трейлъра не ви става ясно за какво иде реч, отново ви представяме официалния синопсис на романа:

Осло през ноември. Първият сняг на настъпващата зима вече е натрупал. Момче на име Йонас се събужда през нощта и открива, че майка му я няма. Поглежда през прозореца и студената луна осветява снежен човек, появил се изневиделица в двора. Около врата му е заметнат розовият шал на майка му.

Детектив Хуле подозира връзка между полученото от него заплашително писмо и изчезването на майката на Йонас – както и на десетина други жени, които са в неизвестност в деня на първия сняг. Разследването напредва, а Хуле подозира, че се превръща в пионка за убиеца, който е започнал ужасяваща игра и непрестанно променя правилата ѝ.

Snowmanmovieposterbigmain59903b

Режисьор на „Снежния човек” („The Snowman”) е Томас Алфредсон („Покани ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”), а в ролите са Майкъл Фасбендър, Ребека Фъргюсън, Тоби Джоунс, Дж. К. Симънс, Вал Килмър, Шарлот Генсбур, Клои Севини, Джеймс Д’Арси, София Хелин и други.

Премиерата е 13 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хммм…красива полицайката-.детективка…
    С едни такива филмови очи …..Дали зрителите биха били по-малко, ако бе някой зюмбюл?

    Иначе Фасбиндър добре прави – че играе тук – да ‘преведе’ и помогне малко скандинавския ноар до стигне до повече хора, че то голяма депресия и реалистичност …..
    Версатилността на този актьор е прекрасна … и е голяма радост да го види човек в добри неща, измежду комерсиалните тъпотии…