Май няма предизвикателство, което Кейт Бланшет да не е готова да приеме – в мрежата плъзна новина, че актрисата ще се включи в следващия проект на Илай Рот, майстор на екстравагантните, шантави идеи, които реализира с хъс и завидна неотстъпчевост. Именно него Тарантино определя като „бъдещето на хоръра” (вече преди повече от десетилетие) и точно той е успял да привлече една от най-добрите съвременни актриси за подготвяната от него екранизация.

В основата на проекта е книгата на Джон Белеарс от 1973 година „The House With A Clock In Its Walls”, илюстрирана от Едуард Гори, която разказва за откритието на едно младо момче, че къщата на неговия чичо е пълна с тайни. Ето какво гласи официалният синопсис:

Осиротелият Луис Барнавелт трябва да отиде да живее при чичо си Джонатан и на новото място бързо научава, че и чичото, и живеещият наблизо съсед всъщност са вещери, които трябва да открият ужасяващ часовник – той тиктака в самите стени на къщата. Дали тримата ще успеят да спасят света от зааплахата за сигурна разруха?

Супер-готиният елемент в цялата схема е обещанието, споделено от THR, че Бланшет всъщност ще влезе в ролята на съседа (или съседката?), което означава, че ще я видим като съвсем истинска вещица. А кой ще е в ролята на чичото? Джак Блек. И това съвсем не е шега. Двамата с Бланшет ще са вещери във филм, насочен (вероятно) към младежка аудитория, режисиран от Илай Рот. Струва ни се, че пуснахме вече достатъчно „бомби” по адрес на този нов проект – и не се съмнявайте, че научим ли нещо ново, ще ви информираме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *