История на Жокера и Харли Куин ще бъде режисирана от авторите на „Оглупели от любов”

от на 2017-08-24
 
Глен Фикара и Джон Рикуа

Глен Фикара и Джон Рикуа

Тези дни Жокерът е в устата на всички – след като вчера стана ясно, че Тод Филипс и Мартин Скорсезе ще разказват истории от миналото му, днес вече се разпространява новината за ангажирането на двамата автори на „Оглупели от любовГлен Фикара и Джон Рикуа да напишат и режисират филм, в чиито център да е криминалната любовна история на Жокера и Харли Куин. Поканата е отправена от страна на Warner Bros. и в случая става въпрос за задача в канона и рамките на вече познатата вселена на DC, което съответно означава, че има предложение и към Джарет Лето, и към Марго Роби да влязат още веднъж във вече познатите си от „Отряд самоубийци” роли.

Тези новини идват от The Hollywood Reporter, според които Фикара и Рикуа са в последната фаза на преговорите с Warner Bros. Но това съвсем не означавва, че филмът ще се появи като с магическа пръчка – след като „Отряд самоубийци 2” все още няма премиерна дата (пък и режисьор), на този етап няма защо да се въодушевяваме излишно. Междувременно според Deadline също си продължава и работата по „Gotham City Sirens” – проект, в който също ще очакваме да видим Лето и Роби в ролите на Жокера и неговата любима. Тъй като всички последващи действия се развиват след бъдещия екшън във втория „самоубийствен” отряд, излишно е да гадаем „на зелено” какъв би бил сюжета на очакваната „криминална любовна история” – много е вероятно да се окаже нещо в стила на ода за „комиксовите Бони и Клайд”. Вътрешни информатори дори добавят, че нещата могат да се опишат така „ненормална и шантаво-извратена любов – „Когато Хари срещна Сали” на бензедрин!”

Глен Фикара и Джон Рикуа имат в актива си още „Обичам те, Филип Морисs” (2009), „This is Us” за NBC – поредица, която има доста номинации за наградите „Еми”, и са работили с Марго Роби по „Фокус” (2015) и по военната комедия „Whiskey Tango Foxtrot” (2016). Не крием, че ще ни бъде изключително любопитно как двамата автори ще успеят да навлязат в комиксовата психеделичност на новата си задача – затова ще проследим внимателно развитието на тази история – и ще споделим, като научим нещо ново…

dc-comics-the-joker-and-harley-quinn-premium-art-print-feature-500329

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2017-08-24 at 14:31

  За този филм съм по ОК, от колкото за другия „крими трилър“ на Скорсезе.
  Доста разхвърляно си подреждат вселената Де Це и съвсем, че се оакат

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-08-24 at 15:03

  Хаосът продължава…

  Отговор

 • Hannibal
  2017-08-24 at 16:29

  Както е написал колегата хаосът е пълен, особено след изказвания днес на Мат Рийвс,че неговата трилогия също нямало да бъде в DCCU и ще е без Бен Афлек.

  Отговор

  • radi
   2017-08-24 at 22:48

   Верно. Интересно ми е Афлек дали ще остане за другите филми на Лигата


  • X-Force
   2017-08-25 at 00:23

   След като имаше оглушителен отзвук от ДС-фенбойчетата, Мат Рийвс побърза да се поправи и каза, че трилогията ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ от DCEU, но няма да има появи от други супергерои тип Супермен, Жената Чудо и т.н.

   Абе, пълно мазало стана с тия схеми на Уорнър Брос. Докато Марвел държат здраво кормилото и си подреждат нещата перфектно и не се отклоняват от курса си, ДС не спират да се осират, да реагират прибързано и да правят грешки. Сега ако и Justice League се окаже фейл направо могат да забравят за всички останали филми дето са намислили освен Wonder Woman 2. Не мога да разбера как може тази компания да има ресурсите, връзките, персонала и най-вече парите и правата над героите и да не могат да се стегнат и да направят добри филми. Всичко е прибързано, на калъп и „кухнята“ им е претъпкана с „готвачи“, карайки се кое по-напред да наблъскат във всеки „филм“. Дори Джеф Джонс не може да спаси костюмарите от алчността им – никакъв респект към материала. Виждат само доларовия знак и нищо повече. Тези филми трябва да се правят със сърце и усмивка на лицето (отново визирам Марвел), а не всеки бъдещ проект да е пълен с драма около това кой режисьор напуснал проекта, кой актьор какво казал и т.н. и т.н. Жалка картинка наистина…


Коментирайте