В началото на септември миналата година видяхме изпълнения с насилие първи трейлър на „Headshot” с участието на звездата от двете части на „The RaidИко Уайс, който влиза в ролята на страдащ от амнезия мъж, който е изхвърлен на брега с доста сериозна и мистериозна рана на главата. Скоро след като е прибран за лечение от млада докторка, миналото му се завръща, за да го преследва…

След доста прилична фестивална обиколка, стартирала в Торонто, на „Headshot” му предстои разпространение в Щатите и по този повод получаваме нов трейлър. Той е доста по-дълъг и подробен от първия и дава добра представа за историята, без да издава важни моменти от нея или от екшъна. Или поне така твърдят хора, имали възможност да гледат филма. А така или иначе, сюжетът не бил от големите му плюсове – основният момент са тупалките…

Отзивите за „Headshot” са, че той е далеч от класата на „The Raid”, но че екшъна си заслужава. Ние сме на мнение, че всичко това е видно от трейлъра и сме напълно окей. Като почитатели на жанра, ще хвърлим едно око на филма и смятаме, че ще останем доволни. Само ще се постараем да го гледаме в оригинал, че този английски дублаж (нищо, че си е оригиналния глас на Ико Уайс) направо ни съсипва.

плакат

Режисьори на „Headshot” са Братя Мо – Тимо Таханто и Кимо Стамбоел („Macabre”), а в ролите са Ико Уайс, Челси Ислан, Джули Естел, Съни Панг, Дейвид Хендроуан, Зак Лий и други.

Щатската премиера е 3 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. На ниво трейлър изглежда добре, но все пак ще си имам известни резерви, докато не го гледам – The Raid 1&2 за мен си остават едни от най-добрите образци в жанра, Iko Uwais показа завидни бойни умения и се надявам да се задържи още дълго време на екран 🙂 Тъй като Гарет Евънс не смята в близките години да прави трети Щурм, всяко появяване на Ико в качествени продукции е добре дошло за мен като фен, но понякога се чудя как точно ще успеят да надскочат втория The Raid с третото продължение, но и преди съм се убеждавал, че жанра е плодовит за изненади (втория Ninja, OUATIC 2, Ip Man 3, New police story).

  2. Определено ще го гледам. Дано е достатъчно стегнат в 2-та си часа и ефектността от трейлъра не е размита напълно.

  3. Днес го приключих и честно казано не съм впечатлен – историята на места будеше откровен смях у мен, с това навиране на кървищата, които трябваше да изпъкнат, те направо провалиха цялостното усещане.

    Тия двамата Мо братя е по-добре да не се занимават с филми където има бойна хореография, че мазалото е отвсякъде, не забелязах никакъв усет за градация на сцените, да не говорим за по-интересен поглед над темата за отмъщението. Хореографията е на Ико Уваис и Трай Юлисман (оня с бейзболната бухалка от The Raid 2) и докато в творението на Гарет всичко ми работеше с перфектен ритъм, тук се наложи да се пляскам по челото през поне десетина минути.

    Освен наблъсканите самоцелни кланета, които да покажат само колко са брутални местните батки, имаше и клишета изсипани от кофата, като леко загатване се направи с поредицата за Борн и отчаяно търсех нещо с което да харесам този филм, но уви – дори и в бойния сектор нещата бяха тотално омаскарени с една шибана shaky cam, която ми докарваше спазми на повръщане, като гледах какъв резил са сътворили.

    Може би само последния бой имаше някакви наченки на идеи и замисъл, всичко останало беше махленски бой между цигани за една тава кебапчета и каса бира. Нямаше някаква елегантност, уж по-суровия поглед се превърна в отегчителни схватки, които прозираха от безсилие и безхаберие. Това за мен е спад в качеството отвсякъде, историята можеха да я полират малко повече, а не да разчитат на торбичките с кръвна плазма да запълват сценарните дупки, бойните сцени също имат нужда от допълнително шлайфане, че тия са като дялани с тъпа тесла.

    В трейлъра се видяха почти всички по-интересни кадри и тук в общата картина на филма си останаха най-интересните – останалото е плява за магарета… от мен получават едно солидно 2/10