Майсторът на жанровото кино от последните три десетилетия на изминалия век Уолтър Хил („48 часа”, „Streets of Fire”, „The Warriors”, „Hard Times”) се завръща с нов провокативен проект, който предизвика доста сериозни полемики на изминалия фестивал в Торонто. Филмът е озаглавен „The Assignment” (предишните варианти на заглавието му бяха „Tomboy” и „(Re)Assignment”), разказва за наемен убиец, който поема по пътя на кървавото отмъщение, след като е заловен от садистичен хирург и подложен на насилствена операция за смяна на пола.

Точно така, цялата дандания от Торонто беше заради смяната на пола, което, както знаете, зад океана е много чувствителна тема и всички морализатори настръхват, когато някой си позволи да има позиция по темата, която да не е в крак с представите на SJW-те. А не дай си боже да става дума за нещо толкова експлоативно и траши, като филм на Уолтър Хил. Доколкото разбираме, масло в огъня налива и фактът, че главната роля и в двата варианта се изпълнява от Мишел Родригес – не било никак коректно да я виждаме с брада.

Надявахме се този трейлър да ни обещае нещо по-добро от последния филм на Уолтър ХилBullet to the Head” със Силвестър Сталоун и Джейсън Момоа, но „The Assignment” изглежда като доста по-голяма брадва. Въпреки това ще му хвърлим едно око, защото сме почитатели на подобен род филми и заради старата слава на Хил. Огромен плюс е и баба ти Сигорни Уивър, която очевидно се забавлява в ролята на „доктор Менгеле”. А останалите „gender” глупости въобще няма да си правим труда да ги коментираме.

Още веднъж, режисьор на „The Assignment” е Уолтър Хил, който е и сценарист наравно с Денис Хамил. В ролите, освен Мишел Родригес и Сигорни Уивър, са Тони Шалуб, Антъни ЛаПалия, Катлийн Джерард, Тери Чен и други.

Премиерна дата все още не е известна.

Сигорни Уивър е скептична към аргументите на пуританите
Сигорни Уивър е скептична към аргументите на пуританите

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Уолтър Хил е велик и това си е точно неговата тема, развивал е филма от десетилетия, защо да са глупости? „Bullet to the Head“ беше добър.