Виго Мортенсен - „Източни обещания“
Виго Мортенсен – „Източни обещания“ (2007)

Преди около пет години се говореше сериозно за продължение на култовата криминална драма „Източни обещания“ („Eastern Promises”) на Дейвид Кроненбърг. Виго Мортенсен и Венсан Касел планираха да се завърнат в главните роли, а сценарият беше поверен на Стивън Найт, но през 2012 г. продуцентите от „Focus Features” преустановиха работа и тихомълколм погребаха проекта.

От сайта „MEW” обаче преди няколко дни разпространиха информация, че по продължение се работи, то е написано от Стивън Найт („Peaky Blinders”, „Табу“, „Allied”), а работното заглавие е „Body Cross”.

Синопсисът не дава много:

Продължението започва там, където първият филм ни остави с некомпетентния Кирил, който си мислеше, че заедно със своя довереник и шофьор Николай е завзел трона на кримииналния свят от баща си, несъзнавайки, че Николай всъщност е таен агент, работещ под прикритие за руското федерално бюро за разследване.

Липсва всякаква информация относно това дали Мортенсен или Кроненбърг ще се завърнат и като цяло „историята“ ни изглежда подозрителна. В интервю от 2012 обаче, режисьорът сподели, че би искал да види Николай, завърнал се в родната си страна:

„Наистина исках да видя Николай обратно в Русия, защото едно от нещата, които исках да се случат в първия филм, бе да видя група руснаци в Лондон. Въпросът е, че никога не ги виждаме в родината им. С други думи, преживяваме тяхното изгнаничество, докато се опитват да пресъздадат Русия в Лондон. В оригиналния сценарий имаше някои сцени в Русия, но реших, че ще е по-добре да не ги виждаме – те мечтаят за Русия, но никога не виждаме това…

В продължението ще видим Николай обратно в Русия и ще има повече руски елементи, и т.н. Но доколкото аз съм засегнат, вече нямам участие [в проекта]”

Продължението не се случи заради „неразрешени проблеми с бюджета“. Според Кроненбърг сценарият е бил амбициозен, но е нямало начин да се заснеме за бюджета, който са му предлагали от “Focus Features”.

Не сме попадали на новини за нов проект, с който понастоящем се е заел Дейвид Кроненбърг и би било приятно да видим как ще му се получи режисирането на евентуално продължение. Ако наистина се заеме, то ще бъде първото продължение в кариерата му, но докато не изникне повече официална информация, няма да се обнадеждаваме излишно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *