Eastern Promises  - Виго Мортенсен

Малко се позабавихме с тази новина, а и може да ви се стори още по-стара, защото за продължение на „Eastern Promises” се говори от години – филмът на Дейвид Кроненбърг от 2007 беше приет изключително добре от критици и зрители (ние сме големи фенове) и още тогава плъзнаха слухове за втори филм, в който да се завърне Виго Мортенсен. Ако сте гледали оригинала, вероятно ще се съгласите, че ако някога е имало филм, на който трябва да се направи продължение…

Е, малко преувеличаваме, но наистина очакваме с нетърпение да видим какво се случва с героите и единственото, което би ни спряло да гледаме филма, е ако Мортенсен не се завърне и се наложи да бъде заменен (или действието да се съсредоточи върху друг герой, което е доста често явление, особено при позакъснели продължения – да се окаже, че има по-малък брат или някаква подобна тъпотия) или пък ако режисьорът ни звучи съмнително.

За щастие всичко се подрежда по план – Виго Мортенсен са завръща като Николай, Венсан Касел отново ще е психопатът Кирил, а новината, че режисьор ще е сценаристът на оригинала Стивън Найт, се оказа долен слух и Кроненбърг действително ще се завърне. Другата добра новина е, че се очаква продължението да започне веднага след събитията от първия филм, точно както се надявахме – никакви измислици 15-20 години по-късно или някаква паралелна история, нещо в стил гореспоменатия брат на главния герой.

Да, всичко това може да ви звучи познато – още през 2010 Касел сподели, че има план Николай и Кирил да се завърнат у дома: „Говорихме за това и ще снимаме в Русия… Имаме много добър сценарий и Кроненбърг иска да го снима. Аз им казах, че когато са готови, аз съм на линия.”. Но тогава нищо не беше сигурно и после минаха почти 2 години в пълна тишина. А сега вече продължението е сигурно, договорите са подписани и участието на актьорите е официално потвърдено. Само за снимките в Русия не се знае нищо…

Често казано, след като Кроненбърг действително ще режисира (снимките трябва да започнат началото на 2013, а дотогава той трябва да е приключил работа по телевизионния пилот „The Knifeman”), не се изненадваме, че и Мортенсен и Касел са се съгласили на участие.

Преди доста време – покрай премиерата на първия филм или може би дори преди това, по време на снимките – гледахме някакво изказване на Касел, което сега не можем да издирим (като че ли беше по време на фестивал или нещо подобно, излизайки от прожекция, буквално на вратата). Ако не се лъжем от Empire подхвърлиха, че когато Кроненбърг ти се обади за една роличка, сигурно не е трудно решение и бързо казваш „да” и Касел най-нагло отговори, че първия път е било така. „Първия път”? Първия път, ама друг път – той участва и в „Опасен метод”, сега се готви за „Eastern Promises 2” и сигурно още го яд, че пропусна „Космополис”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments