Играта приключи. Благодарим на всички за участието!

Награда спечели:

Марчо Минчев

Честито! Представител на Операция Кино ще се свърже с него с подробности как да получи наградата.

–––––

Бостън, 1926 г. – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната престъпност в САЩ процъфтяват. Алкохолът се лее, куршумите свистят, а един мъж се заема да остави отпечатък върху света. Звучи познато: синът на виден полицай попада сред лошите и става един от тях. Ала в ръцете на Денис Лихейн сагата за възхода на Джо Кофлин до върховете на криминалната върхушка е свежа, нюансирана, гарнирана с алкохол, оръжия и мацки – и се разпростира от Бостън до Тампа и Куба. Докато Кофлин потъва все по-дълбоко в тъмната страна, сред онези, „които живеят в нощта и танцуват бързо“ – той провокира един въпрос: може ли хем да си добър гангстер, хем добър човек?

Денис Лихейн, автор на криминалния трилър „Те живеят в нощта”, е на десета позиция в класацията на The Hollywood Reporter за 25-те най-влиятелни автори на 2016 г. Според изданието творчеството на Лихейн се превръща в „истинска примамка за топ таланти на големия екран”. Запитан в интервю защо продължава да гравитира около мрачните теми в книгите си, Лихейн отговаря: „Според мен просто там е истинската драма.

Мистериозна, с гибелна нотка, романтична и едновременно злокобна, гангстерскатa сага „Те живеят в нощта” (Intense) далеч надхвърля стандартите на жанра. Романът, наскоро екранизиран от Бен Афлек (ревю), ще ce oзове при един от вас, отговорил правилно на въпроса:

Коя друга адаптация по Денис Лихейн е дело на Бен Афлек?

а) „Злокобен остров“
б) „Жертва на спасение“
в) „Реката на тайните“

Изпратете верен отговор, три имена, точен адрес и телефон за връзка на [email protected]  до 30-ти януари (включително). Успех!

корица

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ха-ха, и как прилежно си е написала името. Сигурно си мисли, че тук се отговаря.