Ще видим ли завръщането на оригинален репликант в „Blade Runner 2049”

от на 04/01/2017
 

Това не е точно новина, а непотвърден слух, който не се сдържахме да споделим. Все още сме трескави след отличния тийзър на „Blade Runner 2049”, който подкрепи надеждите ни, че режисьорът Дени Вилньов няма да ни разочарова. Затова и малко ще прекаляваме в отразяването на всяка капка информация, която ни попада през следващите десет месеца.

Малкото, което знаем до момента е, че героят на Райън Гослинг е ново поколение блейд рънър, който следва по петите Декард на Харисън Форд. Какво, къде, как, защо, тепърва предстои да разберем.

Ще видим ли отново млада Рейчъл?

Ще видим ли отново млада Рейчъл?

Слухът, който ни направи впечатление вчера, идва от The Terminator Fans. Според непотвърден източник, в новия филм ще видим репликант от оригиналния „Blade Runner”, при това останал на същата възраст. Проблемът е, че за постигането на ефекта ще бъде използвана дигитална CG технология. Същата, която възкреси Таркин в „Rogue One”.

Все още не е ясно за кой репликант става въпрос. Дали ще е Рой Бати на Рутгер Хауер, Прис на Дарил Хана или Рейчъл на Шон Йънг, предстои да видим. Не отсъстват и теории, че номерът ще се използва за подмладяване на самия Декард, което ще послужи за някакъв сюжетен обрат. Не сме големи привърженици на идеята, макар че последните примери да са доста сполучливи. Надяваме се да не ни вади от филма, особено след като Вилньов избърза да се похвали с колко малко компютърни ефекти са работили.

Авторът на тази статия си залага парите, че става въпрос за Рейчъл, но понякога наистина мълчанието е злато.

Повече за проекта може да прочетете в новините ни до момента

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов („Prisoners”, „Enemy”, „Сикарио”), сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот), а оператор е великият Роджър Дийкинс. Актьорският ансамбъл включва Райън Гослинг, Харисън Форд, Робин Райт, Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джаред Лето.

Премиерата е 6 октомври 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Linkul
  04/01/2017 at 14:29

  Доста интересно! Но дано, ако възстановяват дигитално лице на герой от първия филм, да се постараят повече, защото в „Rogue One“ си личеше доста ( за мен това е единствения минус за новия Star Wars филм ). Иначе тийзъра на новия „Блейд Рънър“ ме градна доста – все пак са замесени величия като Вилньов и Роджър Дийкинс. Представям си колко як ще бъде следващият трейлър. :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  04/01/2017 at 15:12

  Проблемът не е дали се стараят или не, а че технологията не е на необходимото ниво дори днес, за да прескочи the uncanny valley.

  Отговор

 • 04/01/2017 at 16:52

  Голяма мания с това подмладаване. Остава само да го прехвърлят в реалния свят and we are all set.

  Отговор

 • селянин
  04/01/2017 at 21:35

  Много ме дразни това подмладяване на актьори,а най-вече ползването на образи на починали хора.Противоестествено е.Какво ли няма да направят за кинти.Отиваме към ерата на напълно дигиталните актьори май.

  Отговор

Коментирайте