Aardman подготвят продължение на „Овцата Шон”

от на 2016-10-26
 

Сигналното зелено пак (ще) е на мода. Миналата година се запознахме с Шон и веселата овча тайфа, която разходи собственика си до Големия град и по случайност го превърна в знаменитост. Сега Aardman Animations са в разгара на работата си по „Early Man”, а миналата седмица беше оповестено, че една от най-горещите звезди в света на киното ще се включи с глас в праисторическите приключения на Еди Редмейн – и това е Том Хидълстън. Британският актьор споделя, че е почитател на Aardman откакто се помни и за него е страхотна чест да работи с Ник Парк и екипа му за създаването на това приключение – смял се е с глас, докато е чел сценария на филма! Неговият герой ще бъде надутият и нелеп Лорд Nooth, владетел на град Bronze Age, влюбен в богатствата тиранин и основен противник на героя от Каменната епоха Дъг.

И сега – обратно към основната тема в новината, овцата Шон. Все още не е ясно накъде точно ще поеме къдравото стадо, но нови приключения ще има, а режисьор на филма „Shaun the Sheep Movie 2” ще бъде Ричард Старзак. Подготвителната работа по продукцията трябва да започне през януари 2017.

Съоснователя и председател на Aardman Дейвид Спрокстън споделя:

Представянето на Шон на голям екран се оказа успешна крачка и след овациите на зрителите от цял свят, познатите вече герои ще потеглят на ново приключение. Aardman отново си партнират със StudioCanal в продуцирането на следващата комедиийна зоо-лудост.

Представен за първи път през 1995 в късометражния филм „A Close Shave” от поредицата „Wallace & Gromit”, Шон успява да си спечели завидна слава и през 2007 година е главен герой в телевизионна поредица – съвсем заслужено, защото е чаровна и много умна овца, своеобразен лидер на стадото и притежава уникалната способност да се забърква в неприятности. Миналогодишното пълнометражно пътешествие до Големия град беше привлекателна авантюра, която забавляваше и малки, и големи. „Овцата Шон” спечели над 100 милиона долара приходи (при бюджет 25 милиона) в световен мащаб, а също и номинация за „Оскар” за пълнометражна анимация.

За момента няма информация кога ще се отвори подходящ прозорец за разпространение на „Shaun the Sheep Movie 2”, но и всички добре знаем, че stop-motion анимацията (особено в нейния глинено-пластилинов вариант – запазена марка на Aardman!) е една от най-трудоемките задачи, с която може да се захване един творчески екип.

В очакване на новини по темата ще напомним, че „Early Man” трябва да излезе на екран чааак през 2018.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте