След кратка почивка, последвала разочароващия финансов успех на „Flowers of War” и проблемите, свързани с  нарушаване на политиката на китайското правителство за „едно дете на семейство”, легендарният режисьор Джан Имоу се завръща на екран с епичната романтична драма „Coming Home”, в която за пореден път си партнира с Гон Ли („Red Sorghum”, „Raise the Red Lantern” и „Проклятието на златното цвете”) и Даомин Чън („Герой”).

Coming Home” е вдъхновен от романа „The Criminal Lu Yanshi” на Ян Гелинг („13 Flowers of Nanjing”, по който е създаден „Flowers of War”) и разказва развиващата се в рамките на десетки години история на интелектуалец, който по времето на Великата пролетарска културна революция в Китай е принуден да сключи брак,  избягва в Америка, а след завръщането си в родината си е хвърлен в лагер.

Вижте първия тийзър трейлър, представен от Sony Pictures Classics, които откупиха правата на филма за разпространение. Видеото не разкрива нищо от историята, но за сметка на това дава ясна представа какво може да очаквате от филма.

Изглежда ни, че Джан Имоу се завръща към типа по-скромни филми, каквито правеше преди страхотният „Герой” да отприщи флирта му с „визуалните епики”, но няма да бързаме със заключенията, тъй като „Coming Home” потвърдено ще се върти на IMAX и като нищо някой от следващите трейлъри ще ни изненада с доволно количество визуално пиршество. Не че кадрите, които виждаме тук, не са „пиршество” сами по себе си – наистина изглеждат доста красиво.

Имаме  чувството… не, сигурни сме, че Имоу окончателно се е отърсил от провалите си (ужасния римейк на „Blood Simple” на братя Коен „A Woman, a Gun and a Noodle Shop” и отчасти „Flowers of War”) и отново е във форма и ще ни предложа наистина страхотен, достоен за името му филм.

Китайската премиера на „Coming Home” се очаква през май, а американската все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *